8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

'Göçmen Gözler' izleyiciyle buluştu

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in "Göçmen Gözler" isimli ödüllü kitabından uyarlanan ve 1984-1990 yılları arasında Bulgaristan'daki soydaşlarımıza yapılan zulmü konu alan dizi film seyirciyle buluştu.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde galası yapılan filmin yönetmenliğini Mustafa Türe yaptı. Özel bir film şirketi tarafından çekimleri yapılan filmin ilk bölümü seyirciden tam not aldı. Dizi şeklinde çekimleri devam edecek olan filmin birçok uluslararası kanalda gösterilmesi planlanıyor. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in ev sahipliğinde gerçekleşen galaya AK Parti Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Ali Kul, Bursa İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür sanat faaliyetleri hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Yıldırım'da kültür sanat çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bahar şenliklerimiz, tiyatrolar, konserler ve sergiler bunların en güzel örneği. Ayrıca 67 mahallemizde yaptığımız kültür ve sanat faaliyetleriyle sanatı Yıldırımlının ayağına götürüyoruz. Kültür ve sanat Yıldırım ilçesinde çok çeşitlilik kazandı. Bu film bunun en güzel örneği" dedi.

Bugüne kadar 17 kitap yazan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, bunların bir çoğunda ödüle layık görüldü. 1993 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından roman dalında birincilik ödülüne layık görülen "Göçmen Gözler" isimli kitabın filme çevrilmesinin mutluluğunu yaşayan Keskin, filmi çok beğendiğini açıkladı. Film sonrası kitabını milletvekilleri Sedat Kızılcıklı ve Ali Kul'a imzalayan Keskin, oyuncularla birlikte fotoğraf da çekildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 14:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?