7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gönül Kahvesi hizmete açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin restore edilerek yeniden Bursa’ya kazandırdığı Merinos’taki 3. işletme olan Gönül Kahvesi hizmete açıldı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Bursa İl Başkanvekili Cafer Yıldız’ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta yaptığı konuşmada, yıllardır ‘cek-cak’larla kentin gündeminin meşgul edildiğini ve yerel yönetim hizmeti açısından halkın taleplerinin karşılanmasında yeterli yatırımların yapılamadığını belirterek, “Biz cek-cak kelimesini ağzımıza sakız yapıp, Bursa’ya zaman kaybettirmedik. Bazıları tenkit için yaratılmış olabilir. Ama bizim işimiz çalışmak, çalışmak, çalışmak. Halkımıza hizmet etmek bu kadrolara yakışıyor. ‘Yapacağız’ dedik yaptık, şimdi de ‘yeni devrim niteliğindeki projelerimizle yapacağız’ diyoruz yapacağız. Halkımızdan ve teşkilatımızdan aldığımız güçle zorlukların, yapılamaz denilenlerin üstesinden geleceğiz.” dedi. 

Merinos Fabrikası’nın kapanmadan önce yılda 6 milyon YTL zarar ettiğinin altını çizen Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la olan tek görüşmede 306 bin metrekare alanın ücretsiz Bursalılara tahsis edildiğini hatırlatarak, “Siz şehrin merkezinde böyle değerli bir alanı parayla satın alamazsınız. Ama Başbakanımıza projemizi anlattık, o da talebimizi uygun gördü ve Merinos’u Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis etti. Tarihle tabiatın bir arada olduğu, yeşilin her tonuna sahip Merinos’taki güzellikleri de bir bir halkımızın hizmetine açıyoruz. Kültür ve sanatın renklerini de Merinos’a taşıdık. Merinos’taki özlenen fotoğraf Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi açıldığında tamamlanmış olacak” diye konuştu. 

Yaptıkları yatırımlarla Bursa’daki yaşam kalitesinin artırılması için çalıştıklarını ifade eden Şahin, krizi bahane ederek, hizmet çıtasını düşürmediklerini, düşürmeyeceklerini söyleyerek, “ 4 Aralık’ta Avrupa Yatırım Bankası, Nilüfer etabının başlaması için 40 milyon Avro avansı kasamıza gönderiyor. Yani BursaRay’ın C etabında işe başlıyoruz” dedi. 

Siyasetten muratlarının halkın memnuniyeti olduğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, “1994’te İnegöl’de belediye başkanlığına seçildim. 99’da halkımız ‘Bu başkan güzel çalışıyor’ deyip, bir kez daha seçti. 2004’te Bursalılar ‘Sen İnegöl’de başardın, Bursa’da da başarırsın’ dedi ve yüzde 53.8 oy oranıyla bizi bu göreve getirdi. Şimdi 2009’a geldik. Bursa’da 4 tane çapraz anket yapıldı. Yüzde 60-65 oranında bir memnuniyet var. Bursalılar gerçekleri görür, görüyor da. İnsan sevgisi ve Bursa sevdasıyla hizmet ediyoruz. Başarı yolculuğumuz devam edecek. Bursa’nın Hikmet’i var. Bursa, hizmet Şahin’le yola devam edecek” şeklinde konuştu. 

Başkan Şahin’in konuşmasının ardından AK Parti’nin büyükşehir meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ile kadın ve gençlik kollarının iştirakiyle Merinos’taki 3. işletme olan Gönül Kahvesi’nin açılış kurdelesi alkışlarla kesildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 16:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?