7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gönül'den Obama değerlendirmesi

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Barack Obama'nın başkanlığa seçilmesiyle birlikte Türkiye ile ABD arasındaki işbirliğinin daha da gelişerek yürümesini temenni ettiklerini söyledi. 

Bursa Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Gönül, Barack Obama'nın başkanlığa seçilmesiyle Türkiye ile ABD arasındaki münasebetlerin nasıl olacağının sorulması üzerine, "İnşaallah iyi olur" dedi. 

Gönül, Obama'nın ABD ordularının 18 ay içinde Irak'tan çekileceğini vadetmesiyle alakalı olarak ise, "Bu, seçim sırasında söylenen ifadedir. Belli bir ölçüde mutlaka uygulamaya yansıyacaktır diye bekliyoruz. Ama ne kadar yansıyacaktır, takvim nasıl olacaktır, bunlar devlet görevinin tam deruhte edilmesinden sonra ortaya çıkacaktır. Biz de politikalarımızı ona göre belirleyeceğiz" diye konuştu. 

Gönül, anlık istihbarat paylaşımının bundan sonraki dönemde nasıl olacağı yönündeki soruya ise, "Şu anda bildiğiniz gibi Sayın Başbakanımızın 5 Kasım'da Bush ile yaptığı görüşme sonrasında, esasen anlık istihbarat gerçekleşmekte ve işbirliği güzel bir şekilde yürümektedir. Biz temenni ediyoruz ki, hükümet değişikliğine rağmen Amerika ile Türkiye arasındaki işbirliği daha da gelişerek devam edecektir" cevabını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?