7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Görme engelli hafızın büyük başarısı

Bursa'da televizyondan dinlediği Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olan doğuştan görme engelli İbrahim Altuntaş, 4 kez Türkiye birincisi oldu. 

Bursa'da doğuştan gözleri görmeyen İbrahim Altuntaş, küçük yaşlarda hayran kaldığı Kur'an-ı Kerim'i dinleyerek ezberleyip hafız oldu. 4 kez Türkiye hafızlık yarışmasında birincilik kürsüsüne çıkan ve 2000 yılında Suudi Arabistan'da yapılan 'Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i Okuma ve Hafızlık Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden 30 yaşındaki hafız İbrahim Altuntaş, istekli olmaları halinde herkesin Kur'an'ı rahatlıkla okuyabileceğini söyledi. 

Annesinin hamileliği döneminde yapılan yanlış bir iğne sonucu gözlerinin kapandığını söyleyen Altuntaş, okuduğu Kur'an-ı Kerim'le çevresindekileri mest ediyor. Gözlerinin görmemesini bir eksiklik olarak görüp hayata küsmek yerine Allah'ın verdiği diğer duyu organlarını en verimli şekilde kullanarak kalp gözünü açık tuttuğunu ifade eden ama hafız Altuntaş, 13 yaşındayken televizyon programlarında dinlediği hafızlardan etkilendiğini, hafızların seslerini kasetlere alarak ezberlemeye başladığını söyledi. 

1999 yılında 'En iyi Kur'an Okuma ve Hafızlık Yarışması'nda Türkiye birincisi olan hafız, 2000 yılında Suudi Arabistan'da yapılan yarışmada da Türkiye'yi temsil etti. 2001 yılında yapılan 'Türkiye En İyi Kur'an Okuma ve Hafızlık Yarışması'nda da birinciliği kimseye kaptırmayan Altuntaş, 2006 yılında da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara Kocatepe Camii'nde yapılan 'Kur'an-ı Kerim'i En Güzel Okuma Yarışması'nda üçüncü kez birinci oldu. Yine Ankara'da düzenlenen en güzel Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında da Türkiye birincisi olan hafız, toplam 4 kez şampiyon oldu. 

İlginç bir yöntemle Kur'an-ı Kerim'i ezberlediğini söyleyen Altuntaş, "Televizyonda okunan Kur'an'ı Kerim'i kayda alıp ezberledim ve ailem benim hafızlığa uygun olduğumu anladı. Kur'an-ı Kerim'i de Diyanet İşleri'nin çıkarmış olduğu hatmi şeriften dinledim ve hocalarıma okudum. Aslında Kur'an-ı Kerim, kendisini arzu edene açan bir kitap. Onu ezberlemek herhangi bir kitap ezberlemeye benzemiyor. Onu ezberlerken kişinin yaşamış olduğu güzellik ve zevk kelimelerle anlatılamaz. Bu mukaddes kitabın ezberlenmesi sayesinde Allah, o kişinin kalbine rahmet indiriyor ve kitabın ezberlenmesi daha kolay oluyor" dedi. 

Görme engelli hafız, daha çok birincilik kazanmak için çalışacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 13:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet keskin IP: 88.250.189.xxx Tarih : 29.11.2008 17:36:56

cenabı allaha hamd olsun ben bursa ulu camide sayın ibrahim altuntaş hocanın sesini dinledim cok güzeldi bu sesin kuran ziyefetinde veya böyle internette yayınlanmasını isteriz müslaman kardeşlerim görsün şimdi den allah razı olsun