7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Görme engellilere konuşan bilgisayar

Altı Nokta Körler Derneği Bursa Şubesi, üyelerine konuşan bilgisayarları kullanmayı öğretti. 

Altı Nokta Körler Derneği Bursa Şubesi'nin, Bursa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü 'Görme engelliler için konuşan bilgisayar işletmenliği projesi'ne katılan 10 görme engelli kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Dernek binasında düzenlenen törende konuşan Şube Başkanı Yakup Yılmaz, derneğin tarihçesinden bahsetti. 641 üyelerinin bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, Osmangazi İlköğretim okulu bünyesinde körler için bir sınıfın açılmasına çok sevindiklerini söyledi. 32 bin YTL'ye mal olan projenin 256 saat sürdüğünü dile getiren Yılmaz, "Normal insanlar gibi biz de çağı yakaladık. Teknolojiyi kullanabiliyoruz. Yeni dönemde 10 kişi daha bu kurslara katılacak. Engellilerin aşamayacağı bir şey yok. Yeter ki engel olmasınlar. Bizim yanımızda olundukça çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

Vali Şahabettin Harput ise toplum olarak aile olduklarını, asıl engelli olanların insani değerlerden haberi olmayanlar olduğunu söyledi. Dernek üyelerinin, köşelerine çekilmeyip, hayatı güzellikleriyle yaşadığını ifade eden Harput, "Bu kurstan mezun olanların iş garantisi var. Piyasada üniversite mezunları işsiz gezerken, bu kurstan mezun olanlar iş sahibi oluyor. Her zaman sizlerin yanındayız" diye konuştu. 

Törene, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkan Vekili Sertan Erdoğan, Vali Yardımcısı Halis Arslan, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve dernek üyeleri katıldı. Şube Başkanı Yılmaz, Vali Harput ve Vali Yardımcısı Arslan'a desteklerinden ötürü plaket verdi. Sertifikalarını alarak, iş sahibi olan alan görme engelli vatandaşlar da yetkililere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 13:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?