7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gözaltında şüpheli ölüm

Bursa'da, uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı polis gözetimindeyken hayatını kaybetti. Savcılık ise soruşturma başlattı.

Zanlının kaçarken çatıdan düşerek yaralandığını ileri süren emniyete göre ihmal ya da kusur yok. Çünkü yaralı zanlı, Adli Tıp Kurumu'ndan alınan "sağlam" raporuna göre nezarethaneye konulmuş. Aile ise polisi suçluyor.

Serkan Çedik, Bursa'da bir eve baskın yapan polislere yakalanmamak için kaçmaya çalıştı. İddiaya göre üzerinde esrar olan Çedik, bir binanın çatısından diğerine atlamak isterken 3 metre yükseklikten düştü. Polisler Çedik'i Adli Tıp Kurumu'na götürdü.

Doktor, "Düşmeden dolayı yüzünde ekimoz oluştu" raporu verince, Serkan Çedik nezarethaneye konuldu. Yaklaşık iki buçuk saat sonra fenalaşan Çedik, Çekirge Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı ama kurtarılamadı.

Yakınlarının iddiasına göre suçlu polis.

Başında kanama ve kırık olduğu tespit edilen Çedik'in cenazesi toprağa verildi. Çedik'in ölümüyle ilgili cumhuriyet başsavcılığı soruşturma açtı.

"Zanlıyı adli tıp raporundan sonra nezarethaneye koyduk" diyen Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir, "İhmal, kusur kesinlikle söz konusu değil" dedi.

AA-CNNTURK
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 00:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?