8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Gülen Boya lojistik merkezi açıldı

Boya sektörünün öncü firmalarından Gülen Boya, Bursa Bölge ve Lojistik Merkezi'ni törenle hizmete açtı.

Gülen Boya, 1000 metrekarelik alan üzerine kurduğu Bursa Bölge ve Lojistik Merkezi ile müşterilerine daha hızlı hizmet vermeyi amaçlıyor. Marmara Bölgesi'nde büyümek isteyen ve bu yönde 1 milyon YTL'lik yatırım yapan Gülen Boya, yeni merkezi ile bölgedeki pazar payını arttırmayı hedefliyor.

Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi, "Gülen Boya olarak bizim en büyük silahımız, iş ortaklarımızla birliğmize olan inancımızdır. Bizim için her zaman önemli olan sizlerin yanınızda olabilmek, sizin kazancınızı en yüksek seviyede tutabilmektir. Bunu yaparken sizlere en iyi hizmeti sunmak ve hep beraber büyümek amacındayız. Bu, Gülen Boya çalışanları olarak her kademede en önem verdiğimiz değerlerimizden biridir. Bugün bunun göstergesi olarak Bursa'da bu yatırımı açıyoruz. Sizlerin yanında olmak, her anlamda tam destek olmak, üstün hizmet sunarak, Bursa'da hep beraber zirveye oturmak için buradayız. Müşterilerimizin en çok arzu ettiği şeylerden biri de renklerdir. Müşterileremizin istediği her hangi bir rengi ya da getirdikleri bir kumaş rengini optik okuyucularımız sayesinde çıkarabiliyoruz. Bazı işyerlerimizde de bu makinelerden bulunuyor.

Çünkü iş yeri sahibinin binlerce rengi depolama imkanı yok. Sektörde bu makine çok yaygın ama kalitesi ve fiyatı renge göre değişebiliyor. Biz de böyle birşey söz konusu değil. Holding olarak 2007 yılında toplam ciromuz 250 milyon dolar. Bu yılın sonunda yüzde 15'lik bir artış bekliyoruz. Geçen yıla oranla yüzde 14'lük bir büyüme sağladık. Kuzey ülkelere ihracatımız oldukça fazla. Toplam üretimin yüzde 5'ini ihracat ediyoruz. 2008 yılı, geçen yıllara oranla daha iyi geçti. Bu senede markamızı ülke çapında tanıtmak istedik ve bu yıl boya ile ilgili 30 milyon dolarlık bir yatırım yaptık. 2010 yılı için de kongre ve fuar çalışmalarımız var. Türkiye'de 500 bin tonluk üretim var. Yıllık cirosu 1 milyar doları buluyor. Kurulduğumuz günden beri büyüyoruz. Sizlerin desteğiyle daha da büyüyeceğiz" dedi.

Açılışta konuşan Polisan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Bitlis, "1963 yılında tutkal imalatı ile başlayarak firmamızı kurduk. İlk başlarda hammadde yaparak başladığımız sektörde, rakiplerimiz bizim elemanlarımızı çalınca, 1986 yılında boya işine de girmek zorunda kaldık. Müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmek için yeni şubeler açmaya devam ediyoruz. Küçük bir yer olarak başladığımız sektörde şu an Türkiye'nin en iyi boya şirketlerinden biriyiz. Türkiye'ye hammaddeyi ilk getirenler bizleriz. O zamanlar kişi başına yıllık boya miktarı 1.5 kilogramdı. Şimdi ise bu miktar 7 - 7.5 kilogram oldu. Fakat bu yeterli değil. Çünkü Libya ve Cezayir'de de bu miktar aynı. Avrupa ülkelerinde ise kişi başına yıllık miktar 25 - 30 kilogram. Biz de bu rakamlara gelebilecek güçte olduğumuza inanıyoruz ve hizmetlerimizi bu yönde sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 16:34:22
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 16:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?