7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gürsu'da 'Çevre Haftası' etkinlikleri

Bursa'da bu yıl birincisi düzenlenen Gürsu Çevre Haftası etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. 

Geleneksel hale getirilmesi planlanan etkinlik, Atatürk İlköğretim Okulu önünden belediye önüne kadar süren yürüyüşle başladı. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları ekibi Artvin ve Gaziantep yörelerinin halk oyunlarını sergilerken, Gürsu Geri Kazanım Projesi kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren okullara ödülleri verildi. Gürsu Belediyesi, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ve Burkasan geri dönüşüm firması işbirliğinde, çevreyi korumak ve doğal kaynakların verimli kullanımını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında en çok atık toplanan okullar ödüllendirildi. 

Toplanan atık miktarına göre derecelendirilen okullardan Hacı Huriye Tinç İlköğretim Okulu en çok atık toplanan okul olarak birinci seçilirken, 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu ikinci, İsabey Yüksel Bodur İlköğretim Okulu da üçüncü seçildi. Dereceye giren okullardan birinciye bilgisayar, ikinciye yazıcı, üçüncüye de futbol, basketbol ve voleybol topu hediye edilirken katılımcı tüm okullara plaket sunuldu. Özel Asiye Coşkun Okulu'nun resim sergisiyle renklenen etkinlikte, tüm öğrencilere, "Herşey çöp değil, dünyamız da çöplük değil", "İleriyi düşünüyoruz, geri dönüştürüyoruz" yazılı tişört ve şapkalar, balon ve uçurtmalar dağıtıldı. 

Gürsu Şehir Parkı'nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Daha temiz, daha yeşil ve daha çağdaş bir Gürsu oluşturmak yönünde, belediyemizce yürütülen çalışmaların yanında, ilçe halkımızın çevreye olan duyarlılığını arttırmaya yönelik olarak da faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Çağdaş kent olmanın en önemli koşullarından biri çevre temizliğidir. Belediye olarak ilçemizin temizliği konusunda hassasiyetle çalışmalarımızı yürütmekteyiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 12:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?