7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Güzelyalı Belediyesi'nden şehide saygı

Güzelyalı Belediyesi, Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde geçtiğimiz nisan ayında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen’in adını yaşatmak için verdiği şehitlik parkı törenle hizmete açıldı. 

Güzelyalı Belediyesi tarafından yapılan doğu sahil yolunun Beyazkayalar mevkiinde oluşturduğu “Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen Parkı”, şehit ailesi ve yakınlarının da hazır bulunduğu törenle açıldı. Açılışa katılan davetliler, Güzelyalı Yat Limanı girişinden Bursa Mehter Takımı ile birlikte kortej eşliğinde yürüdü. 

Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu, tarih var olduğundan beri tarih yazan bir ulusun fertleri olarak Malazgirt’ten başlayan kahramanlıkların bugün ülkenin Doğu ve Güneydoğu olmak üzere her karış toprağında devam ettiğini söyledi. “Ercüment Türkmenler oldukça bir avuç toprağın özlemini duymak bir tarafa, vatan toprağından kimse bir avuç toprak alamayacaktır” diyen Başkan Mutlu, “Aziz şehidimizin acı haberini aldığımızda merhumun denizi çok sevdiğini öğrendik. Bu nedenle sahil yolumuzun en güzel kesimini denizi çok seven, sağlığında denizden hiç ayrılmayan merhum şehidimize vermeye karar verdik. Konuyu ailesiyle paylaştık, onayları ile bizlere şeref verdiler. Kısa bir sürede Beyazkayalar Mevkii’nde kale, kartal ve komando heykeli ile birlikte oluşturduğumuz bu alanda şimdi Ercüment Türkmen’in adını yaşatmak için açılışını yapıyoruz” diye konuştu. 

Kaymakam Öztürk, şehit eşi Çağla Türkmen’e, “Şehidim hakkını helal et bize” yazılı kutu içerisinde Türk Bayrağı’nı öperek hediye etti. Konuşmaların ardından parkın ve içerisindeki komando heykelinin açılışı yapıldı. Açılışla birlikte Güzelyalı Belediyesi Arama Kurtarma Birimi’ne bağlı ekipler de denizden ve karadan görsel şov yaptı. Beyazkayalar Mevkii’nden etkinlik alanına inen iki dağcı “Şehitler ölmez” pankartı açarken, denizden zodyak botla gelen su altı ekipleri de “Vatan bölünmez” pankartı açtı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?