7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Hacker çetenin elinden naıl kurtuldu?

Bursa'da, iş yerlerine güvenlik sistemi kuran hackera banka hesaplarını boşaltması için işkence yaptıkları iddia edilen 5 kişilik çete, polis operasyonuyla çökertildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mudanya yolu üzerindeki bir barın elektrik ve güvenlik sistemini kuran S.U.'nun (25) bilgisayar bilgisini fark eden bar işletmecileri, gence, 'Hackerlık yaparak banka hesaplarını boşalt, gerisini bize bırak' teklifinde bulundu.

İddiaya göre teklifi kabul etmeyen S.U.'ya baskı yapmaya başlayan şüpheliler, aynı barın alt katındaki gizli bölmeye soktukları şahsı darp ederek saatlerce işkence yaptı. Zanlılar, İstanbul'da bir villada bir hafta süreyle alıkoydukları S.U.'nun çıplak görüntülerini kameraya kaydetti. S.U.'nun el ve ayaklarını koli bantlarıyla bağlayan zanlılar, bilgisayar uzmanı gence aile fertlerini öldüreceklerini söyleyerek tekliflerini kabul etmesini istedi.

Baskılara dayanamayan S.U., zanlılardan kurtulmak için sahte bir banka internet sitesi kurdu. Zanlıları bir süre bu yolla oyalayan ve ailesini görme bahanesiyle Bursa'ya gelen genç, son olarak Orgazine Suçlar Büro Amirliği'ne başvurarak yaşadıklarını anlattı.

İfade doğrultusunda harekete geçen polis, 3 aylık çalışmanın ardından zanlıları yakaladı. İstanbul Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce 'gasp' suçundan aranan ve çok sayıda sabıkası bulunan Hüseyin G. (71) 'Hasan Şanlı' sahte kimliği ile yakalanırken, Tarık K. (25), ağabeyi Şeyhmus K. (39), Mehmet Ali D. (38) ve Önder Y. (38) de polis tarafından gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte 2 adet diz üstü bilgisayar ve 3 bilgisayar kasasına el konuldu. Zanlıların, bilgisayar uzmanı S.U.'ya hackerlık yapması karşılığında büyük vaatlerde bulundukları belirlendi.

Polis, olayla ilgili ifade veren S.U.'yu 'can güvenliğini korumak' maksadıyla askere kendi elleriyle teslim etti. Yapılan işlemlerin ardından askere gitmek için S.U.'yu otobüse bindiren Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gencin gideceği ildeki polis ekiplerini olayla ilgili bilgilendirdi.

Otobüsten inen genci alan polis ekipleri S.U.'yu birliğine teslim etti. Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki sorgulamalarının ardından, "nitelikli yağmaya teşebbüs, kişi hürriyetinden yoksun bırakma, ölümle tehdit, evrakta sahtecilik'"suçlarından adliyeye sevk edildi.

Çıkışta kendilerini görüntülemek isteyen gazetecileri gören zanlılar, emniyete geri dönmek isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Ardından polis otosuna bindirilen zanlılar adliyeye götürüldü. Olayla alakalı soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 14:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan tezekli IP: 88.227.14.xxx Tarih : 10.11.2008 18:06:05

allah islah etsin