7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Halin yıkımını Bakan Çelik başlattı

Yıllardır şehir dışına taşınıp yıkılmak istenen eski Bursa meyve sebze halinin yıkımı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in ilk balyozu vurmasıyla başladı. 

45 dönümlük arazi yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeşil alan olacak. Bakan Faruk Çelik, AK Parti hükümeti olarak Türkiye'yi şantiye haline getirdiklerini söyledi. 

2004 yılında Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yeni yapılmak istenen dükkanları mühürleyerek başlattığı eski meyve sebze halinin yıkım süreci, Bakan Çelik ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in start vermesiyle gerçekleşti. 45 dönümlük eski hal arazisi Zafer, Namıkkemal, Anadolu mahalleleri başta olmak üzere yeşil alan olarak Bursalılar'a hizmet verecek. Yıkım öncesi düzenlenen törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik , şehrin merkezinde yaklaşık 50 dönümlük alanın yeşil alan olarak kalmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. 2004 seçimleri öncesi Bursa'nın güzelliğini ortaya çıkaracakları sözünü verdiklerini ifade eden Bakan Çelik, "Yıllardır Bursalılar'ın beklediği adım bugün atılıyor. Yıllardır çirkin ve çarpık yapılaşma neticesinde Bursa içinde yaşanılmaz bir hale gelmiş. Bursa'yı bu hale getirenlerden siyasiler sandıkta, diğerleri de vicdanlarında hesap verecekler. Biz çirkinleştirilen Bursa'yı yıkarak güzelleştireceğiz dedik. AK Parti olarak biz Türkiye'yi şantiye haline getirdik" dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise yıllardır süren hayali gerçekleştirdikleri için gururlu olduklarını belirterek, "Seçim beyannamesinde diğer projelerimizde söz verdiğimiz gibi bu projeyi de gerçekleştirdik. Biz buranın yıkımını gerçekleştirirken yeni değerlerimizi de ortaya koyuyoruz. Kent Meydanı sona erdi. Emirsultan'da yıkım başladı ve sadece okulun yıkımı kaldı. O da kısa zamanda yıkılacak. Hedefimiz Bursa'yı marka kent yapmaktı ve bu yolda hızla ilerliyoruz. Peşinden gidecek cesaretiniz varsa hayalleriniz gerçek olur. Bursa'yı yeşil kimliğine yeniden kavuşturmak için çalışıyoruz. Burası da yeşil alanlar içerisine katılacak ve yemyeşil olarak Bursalılar'ın nefes alabilecekleri bir mekan haline gelecek. Namıkkemal, Zafer Anadolu, Gülbahçe gibi birçok mahallenin ortak kullanım alanı olacak. 20 güne kadar yıkımlar tamamlanır ve biz de çalışmalara başlarız" diye konuştu. 

Yeni projeler hakkında da bilgi veren Başkan Şahin, "Erikli Kavşağı'ndaki lambalar da çok yakında kalkacak. Bursa'da trafik lambası bırakmayacağımızı söyledik ve bir bir yapıyoruz. Filament Kavşağı'nın temelini perşembe günü atıyoruz. Buradaki hal kavşağının loupunu da yakın zamanda yapacağız. Yeni projelerde bir bir hayata geçecek" dedi. 

Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin iş makinesine binerek, yıkımların startını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 09:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?