8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Halit Narin'e 'fahri doktora'

Uludağ Üniversitesi Senatosu, Türk eğitim sistemine sağladığı katkılardan dolayı, Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin'e 'fahri doktora' unvanı verdi. 

Rektörlük toplantı salonunda yapılan törene, Bursa Valisi Şehabettin Harput, Yalova Valisi Yusuf Erbay, Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran, Yalova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sait Görgül ve çok sayıda üniversite çalışanı katıldı. Törende eğitim sistemine katkılarından dolayı TTSİS Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin'e fahri doktora verildi. Narin, düşüncelerinin, memleketin geleceği için, insanların yuvası ve çocukları için olduğunu ifade ederek, "Bizler çalışan kesimleriz. Bütün kazancımız milletimizin geleceği içindir. Bu amaçla biz ciddi işler peşinde koşar ve çalışırız. Bütün kazancımız, çocuklarımız, ailemiz, Atatürkçü düşüncemiz ve vatana olan sevgimizdir. Geleceğimizi teminat altına almak hayat adına çok önemlidir. Milletimizi ve onun geleceğine yönelik her yatırım bizim vazifemizdir. İçinde Atatürk olduğu sürece, bayrak ve vatan sevgisi olduğu sürece ve bunun başı eğitim olduğu sürece biz her zaman bu işte varız. Bu güne kadar TTSİS çalışanları olarak, yaptığımız yatırımlar 100 milyon doları geçmiştir. Bunu her sene artırmanın heyecanı içersindeyiz. Bize bu güne kadar hiç kimse iltifat etmemişti. Gelenler sadece elimizi sıkar geçerdi. Ancak bizim bir felsefemiz var. Biz girdiğimiz her kapıdan bir şeyler isteme gayreti içersine girmedik. Yaptığımız bir hizmeti daha iyi nasıl yaparız, bunun gayreti içersindeyiz" şeklinde konuştu. 

Rektör Yurtkuran ise, üniversite olarak çok az kişiyi doktora unvanına layık gördüklerini, bunun ilkini dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e verdiklerini belirterek, "Doktora unvanı almak her insana nasip olmaz. Bu unvanı verirken birinci aradığımız özellik, kişinin kendi çalışma sahasında lider özelliklere sahip olması. İkinci özellik, kişinin Atatürk ilke ve inkılaplarına saygılı, kayıtsız ve şartsız vatansever olması, üçüncü özelliği ise Uludağ Üniversitesi'ne sadık olmasıdır. Bu özelliklerin hepsine sayın Narin fevkalade uymaktadır. 

Sanayicilerimizin şu ana kadar 52 trilyon civarında yatırımları oldu. 1 yıl içersinde 16 trilyon Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından verildi. Bu katkılarından dolayı yapılan her bir üniversitemiz bir işadamımızın himayesi altındadır. Bunlar bizim için en büyük mutluluk kaynağıdır" dedi. 

Konuşmaların arından Narin'e ödülünü Rektör Yurtkuran verdi.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 16:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?