7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Halk dansları coşkusu Bursa'yı sardı

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 22.’si düzenlenen ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na katılan ekipler, yarışmanın yanı sıra kentin farklı noktalarında sergiledikleri gösterilerle de renkli görüntüler oluşturdu. 

Dünyanın 16 ülkesinden 600’e yakın dansçı ve müzisyeni Bursa’da buluşturan ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, barışın ve kardeşliğin en güzel örneğini gözler önüne seriyor. Her akşam Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda performanslarını konuşturan yarışmacı ekipler, Bursa’nın dört bir yanında gösteriler yaparak vatandaşlara eğlenceli anlar yaşatıyor. 

Bursa Kent Müzesi, Kent Meydanı, Huzurevi ile Güzelyalı ve Kestel’de hafta boyunca yaptıkları şovlarda ülkelerinin geleneksel kültürlerini tanıtan dansçılar, büyük küçük her yaştan izleyicinin gönlünü fethetti. Renkli kostümleri ve ilginç makyajlarıyla da göz kamaştıran dansçılar, farklı kültürlerden insanlarla dostluklar kurmanın ayrıcalığını yaşadıklarını söyledi. 

Dünyanın her rengini bir çatıda toplayan ‘22. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda Bosna Hersek, Bulgaristan, Güney Afrika, Gürcistan, İspanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kore, Makedonya, Macaristan, Meksika, Mısır, Osetya, Rusya, Tayvan, Yunanistan ve Ukrayna’dan gelen halk dansları toplulukları, 12 Temmuz Cumartesi günü (yarın) saat 21.00’da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak finalde, alanında uzman jüri üyeleri karşısında yeteneklerini sergileyecek. Birinciliğe hak kazanacak ekip, ‘Altın Karagöz’ ödülünün de sahibi olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 17:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?