7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Haraç çetesi 'Kanca'ya takıldı

Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen 'Kanca-16' operasyonunda, esnaftan silah tehdidiyle haraç toplayan ve çok sayıda gasp olayı gerçekleştirdiği belirlenen 10 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mustafakemalpaşa ilçesinde bazı kişilerin aralarında bir avukatında bulunduğu esnafı silah zoruyla tehdit edip haraç topladıkları ve nitelikli gasp olaylarına karıştığı bilgisini alan Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri 'Kanca-16' adını verdiği bir operasyon düzenledi.

Yaklaşık 6 ay süren takiplerin ardından çok sayıda suçtan sabıkalı olduğu belirlenen İlhami T. (37) liderliğindeki örgütün ilçe esnafı üzerinde baskı oluşturarak haraç topladığı tespit edildi.

Operasyonu genişleten polis, İlhami T. ile adamları Ümit Ç. (30), İsmail F. (28), Hüseyin K. (26), Türkay Y. (23), Ali Y. (34), Yasin B. (33), Erkan K. (33), Çağlar E. (23) ve Baki F. (25)'yi gözaltına aldı. Zanlıların, ilçe esnafından 100 ile 500 YTL arasında tehditle para topladığı ve nitelikli yağma olaylarına karıştıkları ortaya çıktı.

Sorgulaması tamamlanan zanlılar 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında silahla tehdit, nitelikli yağma, çek senet tahsilatı, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçlarından Mustafakemalpaşa Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılarla birlikte ele geçirilen 2 adet ruhsatsız tabancaya da el konuldu. Örgüt lideri İlhami T.'nin ilçede belediyeye ait bir çay bahçesini uzun yıllar işlettiği öğrenildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, örgüt üyesi oldukları belirlenen ve halen cezaevinde tutuklu bulunan 5 kişinin de aynı suç kapsamında yargılanacağını bildirdi.

Zanlıların ilçedeki berber, lokanta, market, meyhane gibi işletmelere giderek haraç istedikleri, bir avukatın bulunduğu mekanı bastıkları belirlendi. Polis, 'Kanca16' operasyonu kapsamında 3 ay önce 15 kilo esrar maddesine de el koydu. Yapılan araştırmada uyuşturucu maddeyi Diyarbakır'dan temin ettiği belirlenen Baki F. de Diyarbakır'da yakalanarak Bursa'ya getirildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 11:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?