8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Hayat kurtaran cihaz tanıtıldı

Türk Kalp Vakfı'nın desteğiyle "Tek Tuşla Sarıl Hayata" projesi kapsamında Türkiye'ye getirilen portatif defibrilatör cihazı, Bursa'da tanıtıldı. Tuna Grup ortaklarından Göker Çelik, cihazın kalp krizi geçiren kişiyi yüzde 80 hayata döndürdüğünü söyledi. 

Beceren Botanik Park'ta gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Tuna Grup ortaklarından Göker Çelik ve çok sayıda hekim katıldı. Cihazı, bir bayanın üzerinde uygulamalı olarak tanıtan Göker Çelik, insanların yüzde 84'ünün kalp krizini hastane dışında geçirdiğine dikkat çekerek, "Türkiye'ye getirdiğimiz Heartsine Samaritan Pad-Pak isimli defibrilatör cihazı, İsrail'deki ve Amerika'daki birçok kurumda, FBI, CIA'de kullanılmaya başlandı. Cihaz için Sağlık Bakanımızla, İDO ve THY yetkilileriyle görüşmeler yapacağız. Kalp krizi geçiren insanların yüzde 80'ini hayata döndüren cihaz, ortalama ilk 5 dakikada yüzde 90'ını uyandırıyor. 30 şok verebilen cihaz, 6 saat izleme yapabiliyor. 8 yaşından büyük herkesin üzerinde kullanılabilir. Türk Kalp Vakfı yetkilileri, cihazı 25 gün boyunca inceledi ve onay verdi" dedi. 

Pil takıldıktan sonra 3.5 yıl süreyle kullanılabilen cihazla, elektro şok yapılarak göğüs masajına yardımcı olunuyor. 45 dakikalık kayıt yapabilen cihaz, tansiyon düşüklüğünü de kaydediyor. Bin 600 euro artı KDV olan fiyatıyla satışa çıkartılan cihaz, nasıl çalıştığını adım adım Türkçe olarak anlatıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 14:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?