8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Hayırseverden Karacabey'e anaokulu

Hayırsever iş adamı Ulvi Kırlağaç, annesinin doğum yeri olan Bursa'nın Karacabey ilçesine 100 öğrenci kapasiteli bir anaokulu yaptıracak. 

İstanbul'da iş hayatını sürdüren Ulvi Kırlağaç, annesi için Karacabey'de anaokulu yaptıracak. 3 bin 270 metre kare alan üzerine yaptırılacak zemin+ 1 katlı 100 öğrenci kapasiteli anaokulu binasının yapımı 2008-2009 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. Okulun ismi ise hayırsever iş adamının annesinin adı verilerek, Cahide Özen Anaokulu olacak. 

Bursa Valiliği'nde düzenlenen imza töreninde Vali Şahabettin Harput ile bir araya gelen hayırsever Ulvi Kırlağaç ,annesi için yaptıracağı okuldan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Harput ise hayırsever vatandaşların anlamlı davranışlarından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Milli eğitimin en çok önem verdikleri alanların başında geldiğini ifade eden Vali Harput, "İnsanı insan yapan eğitimdir. Bir ülkenin güçlenmesi, gelişmesi ancak eğitimli insanlar tarafından olur. Türkiye'deki genç nüfusun çok olması dolayısıyla eğitim meselelerinin devlet tarafından çözülmesi zor. Destek ihtiyacı artıyor. Ama bizi hamiyetli vatandaşlarımızın eğitim için gösterdikleri anlamlı destek mutlu etmekte. İnsanlar fanidir, ölünce geride eserleri kalır. Bu konuda yapılan hayırlar gelecek için yapılan en büyük yatırımdır. Önümüzdeki günlerde geniş bir kampanya başlatacağız. Milli eğitimin her alanında destekte bulunmaları için toplumumuza çağrıda bulunacağız" dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Harput ve hayırsever iş adamı Ulvi Kırlağaç yapılacak anaokulun protokolünü imzaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 12:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?