7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Hayırseverden sağlığa destek

Bursa'da hayırsever vatandaş Şevki Ağırgiden tarafından yaptırılacak sağlık ocağının temeli törenle atıldı. 

Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde zor şartlarda hizmet veren Yunuseli Sağlık Ocağı yepyeni bir hizmet binasına kavuşuyor. Mülkiyeti maliyeye ait olan 285 metre karelik arsa üzerine hayırsever vatandaş Şevki Ağırgiden tarafından yaptırılacak Yunuseli Sağlık Ocağı'nın yeni hizmet binasının temeli atıldı. İnşaatın her türlü hafriyat ve çevre düzenlemesi Osmangazi Belediyesi tarafından yapılırken, çalışma tamamlandıktan sonra sağlık ocağı Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilecek. 

Düzenlenen temel atma törenine çok sayıda davetli katılırken, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, hayırsever vatandaşın anlamlı desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlçe sınırlarının şantiye haline geldiğini belirten Altepe, "İlçemizin her köşesinde hizmetler devam ediyor. İleride Osmangazi Türkiye'nin en parlak ilçesi haline gelecek. 4 yılda yaptığımız kamulaştırmanın bedeli 50 milyon YTL'yi buldu. Geçen yıl bine yakın proje oluşturduk. Her alanda çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Osmangazi Belediyesi'ne ait 31 polikliniğin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi Türkiye'ye örnek oldu" dedi. 

İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik de yaptığı konuşmada, aile hekimliği uygulamasının Bursa'da resmen başladığını ifade ederek, yapılacak sağlık ocağının da bu uygulamaya katkı sağlayacağını belirtti. 

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik ve hayırsever vatandaş Şevki Ağırgiden birlikte butona basarak, ilk harcı temele attı. Törende İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik ve Başkan Altepe, hayırsever Ağırgiden'e teşekkür plaketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 16:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?