7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Hayvan Hakları'na dikkat

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı‘na bağlı Veteriner Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü tarafından ev ve süs hayvanları satışı yapanlara ve yerel hayvanları koruma görevlilerine yönelik olarak bu yıl 3.’sü düzenlenen eğitimler bugün başladı. 

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği gerçekleştirilen eğitimler, 23 Ekim Perşembe (bugün) ve 24 Ekim Cuma (yarın) tarihlerinde Tayyare Kültür Merkezi’nde veriliyor. Ev ve süs hayvanlarıyla ilgilenen vatandaşların yeni kanunlar hakkında bilgi sahibi olmalarının amaçlandığı eğitimler, Bursalı hayvanseverlerden büyük ilgi gördü. Başvuru yoğunluğundan dolayı 2 gruba ayrılarak eğitim alan 150 katılımcı arasında, çalışmalarını daha bilinçli sürdürebilmek adına eğitime katılan evcil hayvan satıcıları bulunuyor. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, programın açılışında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği önemi dile getirdi. Ev ve süs hayvan satıcıları ve bakıcılarının yönetmelikle ilgili bilgi sahibi olmalarının gerekliliğine işaret eden Yalın, “Bu konuyla profesyonel düzeyde ilgilenen ve kendini geliştirmiş kişiler, ticari boyutta da kazanç sağlayacaktır” dedi. Yalın, Türkiye’de 5199 sayılı kanununda, ‘Hayvan Haklarını Koruma’ başlığında düzenlenen yönetmeliğe göre ev ve süs hayvanlarıyla ilgili ticari işler yapacak kişilerin birtakım eğitimlerden geçmek zorunda olduğunu söyledi. Yalın, “Burada alınan eğitim sayesinde insanlara ve hayvanlara daha farklı bir bakış geliştireceğinize inanıyoruz. İki gün sürecek eğitimin ardından katılımcılar sertifika alarak bilgilerini de belgelendirecekler” şeklinde konuştu. 

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen eğitim programında Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü hekimlerinden Dr. Hatice Karakuzulu ile Hakan Alıcı, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ebru Yalçın, Tarım İl Müdürlüğü Veterineri Gönül Subaşıoğlu, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Özgür Kollu ve Orman Mühendisi Hidayet Topçu, sunumlarıyla hayvanseverlere aydınlatıcı bilgiler veriyor. Dr Ebru Yalçın’ın ‘Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi’ni anlatarak başlayan eğitimde, ‘Hayvan Ekolojisi’, ‘Hayvan Davranışı’, ‘Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin; Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma ve Denetleme Yönetmeliği’, ‘CITES Sözleşmesi’, ‘5199 Sayılı Kanun ve Yönetmelik’, ‘Hayvan Bakımı ve Beslenmesi’ ile ‘Hasta Hayvanların Tanınması ve Hayvan Kısırlaştırılması Hakkında ve Hayvanların Aşılanması, İşaretlenmesi ve Sahiplenilmesi" ele alınacak.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 16:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?