7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Hayvan pazarları hareketlendi

Bursa'da, yaklaşan kurban bayramı öncesi hayvan pazarları hareketlendi. Küçükbaş hayvan fiyatları 300 ile 500 YTL arasında değişirken, büyükbaş hayvanlar 2 ile 4 bin YTL arasında alıcı bekliyor. Pazarın en çok ilgi çeken celebi ise Samsun'dan gelen bayan hayvan satıcısı oldu. 

Bursa merkez Osmangazi İlçesinde kurulan Soğanlı Hayvan Pazarı'nda, bayram hareketliliği yaşanıyor. Bir yıl boyunca bu günü bekleyen celepler, geceleri hayvan nöbeti gündüzleri satış yaparak bayram öncesi tatlı bir yorgunluk yaşıyor. Kimi celepler hayvanlarının yanında kendileri için yaptıkları yerde kimisi ise kamyonetlerinin kasasında yatarak yorgunluk atıyor. Bazı hayvan satıcıları "Kriz bizi vurdu" derken, kimisi de kriz olmadığını savunuyor. Küçükbaş hayvan fiyatları 300 ile 500 YTL arasında değişirken, büyükbaş hayvanlar 2 ile 4 bin YTL arasında alıcı bekliyor. Gelen müşteriler ise seçtiği kurbanlığı kıran kırana geçen pazarlığın ardından satın alıyor. 

Soğanlı Pazarı'nın bu yıl en çok ilgi çeken satıcısı Samsun'dan gelen bayan celep oldu. 950 YTL'ye pazarın en ucuz danasını satan kadın, satışların çok güzel gittiğini ifade ederek, "İşlerimiz çok şükür iyi. Satışlar güzel. Besili hayvan her zaman müşterisini bulur" diye konuştu. 

Afyon'dan gelen bir başka celep ise yatıp kalktığı kamyonetin içinde yemek pişirirken yem fiyatlarının aşırı yüksek oluşuna tepki göstererek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yem istedi. Bin 200 YTL'ye aldıkları küçük danaya bir yıl boyunca bin YTL masraf yaptıklarını ifade eden celep, "Bize maliyeti 2 bin 200 YTL olan hayvan için müşteri gelip bin 700 YTL fiyat veriyor. Böyle şey mi olur" diye dert yandı.
Bu arada hayvan pazarı çevre esnafı da hareketlendirdi. Kurban satıcı ve alıcılarını buluşturan pazarda oluşan kalabalık için dönerciden lahmacuncuya simitçiden bıçak satıcısına kadar onlarca satıcı müşterisiyle buluşarak bayrama hazırlanıyor. Bir kebapçının ise közde pişirdiği kuzu şiş çevirme, kurbanlık alış verişine gelenlerin iştahını şimdiden kabartıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 11:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?