7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Hayvanat bahçesinin maskotu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde 5 gün önce dünyaya gelen ve "Zeytin" adı verilen keçi, hayvanat bahçesine yeni bir heyecan getirdi.


Avrupa Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi olan ve 600 hayvanın barındığı Bursa Hayvanat Bahçesi'nde 5 gün önce dünyaya gelen yavru keçiye siyah renginden dolayı "Zeytin" adı verildi. Siyah bir cüce keçi ile beyaz tiftik keçisinin yavrusu olarak dünyaya gelen zeytin, son 2 ayda hayvanat bahçesinde doğan 9. keçi oldu. Soğanlı'daki hayvanat bahçesinde bulunan Türk köyünde 42 keçiyle birlikte yaşama merhaba diyen Zeytin, annesinden beslenirken renkli görüntülere neden oldu. Annesinin yanından bir an olsun ayrılmayan Zeytin, bakıcılarının yanı sıra ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu. Özellikle çocukların neşesine neşe katan Zeytin, hayvanat bahçesinin en çok ziyaret edilen üyelerinden biri haline geldi.


Bursa Hayvanat Bahçesi Müdürü Nermin Sığırcı, 'Zeytin' adı verilen keçinin doğumunun ardından bu ay 5 keçinin daha doğum yapmasının beklendiğini söyledi. Baharla birlikte doğum yapan hayvanların sayısının arttığını ifade eden Sığırcı, zeytinin bahçenin neşe kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 11:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?