7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Hayvanlar için doğaya yem bırakıldı

Bursa'da 2 gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan kuş, geyik ve diğer hayvanlar için doğaya 400 kilogram yem bırakıldı. 

Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının devam etmesi üzerine Bursa merkezdeki kuşların yoğun olduğu bölgelere yem bıraktı. Ardından yiyecek bulmakta güçlük çeken ve Uludağ eteklerindeki çiftçilerin böğürtlenlerini yiyen geyikler için eski barınakları olan Yeşiltarla Geyik ve Karaca Üretme İstasyonu'na yem bırakıldı. Kapıları sürekli açık tutulan barınaklara gelerek yem aradıkları ayak izlerinden tespit edilen geyiklerin sökülen yemlikleri tekrar yerine takıldı. Daha sonra yaklaşık 1 metreyi bulan kar kalınlığına rağmen güçlükle taşınan yem çuvalları, hazırlanan yemliklerin içine döküldü. 

Doğal şartların zor olduğu dönemlerde kuş ve diğer hayvanları yemleme çalışması yaptıklarını söyleyen İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Adnan Gençer, "2 gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle şehir merkezinde kar kalınlığı 25-30 santime ulaştı. Bu sebeple şehir merkezinin değişik noktaları ile Uludağ eteklerinde yaşayan hayvanlar için yemleme çalışmalarına başladık. Doğada zor durumda kalan hayvanlar, bu yemleri yiyerek en azından kar kalkıncaya kadar gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecekler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 14:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?