7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Helikopter havada büyük tehlike atlattı

BURSA'da, Orman İşletme Bölge Müdürlüğü'nün BETAZ firmasına kiraladığı özel bir helikopter havada büyük tehlike atlattı.


İstanbul ve Bilecik'teki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katıldıktan sonra Bursa'ya dönüş yapmak isteyen ve içerisinde 1'i Türk, 2'si Rus pilot olmak üzere 3 pilot, 2 teknisyen ve 1 personel oluşan toplam 6 mürettebatın bulunduğu helikopter arıza yaptı. Pilotlar, arıza üzerine düşmek üzere olan helikopteri, Bursa merkez ilçesi Yıldırım'ın Soğanlı Mahallesi'ndeki boş bir alana zorunlu iniş yapmayı başardı.


ORMAN YANGININDAN DÖNÜYORDU


Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, bugün İstanbul Çavuşbaşı mevkiindeki orman yangını için BETAZ firmasından kiraladığı, içerisinde 1'i Türk, 2'si Rus pilot olmak üzere 6 mürettebattan oluşan helikopteri, gelen talep üzerine İstanbul'a gönderdi. Buradaki yangın söndürme çalışmalarını tamamlayan helikopter, geriye dönüş yaparken Bilecik'in Osmaneli mevkiinde çıkan ve 15 hektar arazi, 5 hektar ormanlık alanın yanarak tahrip olduğu bölgeye yönlendirildi.


Buradaki yangın söndürme çalışmalarını tamamlayan helikopter, Bursa'ya dönüş yapmak isterken, henüz belirlenemeyen bir nedenle arıza yaptı.


Arızalı helikopter, Bursa'nın Yıldırım İlçesi'ne bağlı Soğanlı Mahallesi'ndeki boş bir alana başarılı bir zorunlu iniş yaptı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 09:25:55
Güncelleme :19 Ağustos 2008 Salı 09:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?