7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Hepimiz Mehmed'iz' hareketi

Bursa'da 150'yi aşkın sivil toplum kuruluşunun desteği ile kurulan 'Hepimiz Mehmed'iz" hareketi, bölücü tavırlara karşı koymak için Ankara'da siyasi ve askeri yetkililerle görüşmek üzere yola çıktı. 

"Türkiye birlik için Bursa'dan harekete geçiyor" sloganı ile Osmangazi İstasyonu'ndan yola çıkan grup, hiçbir siyasi bağlantı olmaksızın vatan ve millet sevdalılarından oluşuyor. Türk İş 8. Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca, "ilkleri başaran tarihi Osmanlı kenti Bursa'dan başlayan bu hareket ile ülkemizi bölmeye çalışanlara sivil inisiyatifin cevap vereceğini" söyledi. Kanca, "Yüzbinleri meydana toplayan bu sivil hareket, tepkilerini yakarak, yıkarak değil, bayrağını göndere çekerek, Ankara'ya yürüyerek gösteriyor. Ankara'da askeri ve siyasi yetkililerle akan kanın durması için görüşeceğiz" diye konuştu. 

Harekette yer alan Erzincanlılar Derneği Başkanı Feridun Baykara da, "Biz Bursa'da birlik ve beraberlik içinde hayatımızı idame ettiriyoruz. Ekmeğimizi paylaşıyoruz. Ama ülkemizi bölmeye çalışanların gözlerini oymaya gidiyoruz. Biz etle tırnak gibi değil, tunç gibiyiz. Tunç bi rbirinden ayrılır mı? Ben Erzincanlı'yım. Bursa'da yaşayan Elazığlısı, Maraşlısı, Vanlısı refah içerisinde hayatını sürdürüyor. Biz bir birimizle hiçbir problem yaşamadan bu şehirde aşımızı paylaşıyoruz. Bizi bölmeye, ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bunu hedefleyen Bursa'daki bu birlik tablosunu görsünler. Toprağımıza göz dikenler, daha dün Çanakkale'de omuz omuza mücadele verdiğimizi unutmasınlar. Bugün aynı mücadeleyi Bursa'dan başlatıyoruz" dedi. 

Konuşmalar 'Hepimiz Mehmed'iz, PKK'ya yeteriz" sloganları ile süslendi. Yaklaşık 300 kişilik grup, daha sonra otobüslerle randevu aldıkları her partiden siyasi temsilci ile görüşmek üzere Ankara'ya doğru yola çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 21:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?