7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Her gün 4 bin kişiye iftar yemeği

Ramazan ayı boyunca her gün 4 bin kişiye iftar yemeği vereceklerini açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’la birlikte ilk iftarını aşevinde açtı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışının simgelerinden biri olan ve her yıl ramazan ayında geleneksel hale getirilen aşevinde ilk iftar heyecanı yaşandı. Aşevine girişte vatandaşların alkışlarıyla karşılaşan Başkan Şahin, sıraya girip tabldot yemeğini aldıktan sonra iftarını vatandaşların bulunduğu masada yedi. 

Ramazan ayı boyunca her gün 4 bin kişiye iftar verilecek olan aşevinde, ramazanın ilk iftarı paylaşan Başkan Şahin, “Ramazan sevgi, bereket, dostluk, hoşgörü ve kardeşlik ayıdır. Bu ayın Türk milletine olduğu gibi tüm dünyaya da barış ve dostluk getirmesini diliyorum” dedi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin siluetini yenileyen yatırımlarla 4,5 yılını geride bıraktığına işaret eden Başkan Şahin, bu suretçe “Komşu açken, tok yatılmaz” düsturundan hareketle sosyal belediyeciliği şehrin her köşesine yaydıklarını belirtti. 

Yalnızca ramazan ayında değil, diğer 11 ayda da kimsesizleri kimi olmayı ve muhtaç olana yardım eli uzatmayı bir görev bildiklerini ifade eden Başkan Şahin, ramazan ayında 7 bin kişiye erzak yardımı, 5 bin öğrenciye kırtasiye ve binlerce üniversiteli gencin eğitimine ise burslarla destek olunduğunu kaydetti. Şahin, Bursa’ya hizmetin yalnızca su, yol, kanalizasyon yapmak olmadığını gösterdiklerini ve insan merkezli hizmet sevdasının devam edeceğini sözlerine ekledi. AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın da, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle toplumun tüm ihtiyaçlarına cevap verdiğini belirterek, Başkan Şahin’e teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 12:35:24
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 17:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?