8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Hırsız öldüren polise 26 yıl hapis istemi

Bursa'da "Dur" ihtarına uymayan hırsızlık zanlısına ateş ederek ölümüne sebep olduğu iddia edilen polis hakkında 26 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Birlikte yaptıkları soygunda arkadaşını kaybeden diğer zanlı, önümüzdeki günlerde polisle birlikte hakim karşısına çıkacak. 

Edinilen bilgiye göre, 26 Ağustos'ta merkez Nilüfer ilçesi Ertuğrul Mahallesi'ndeki Turan Dursun Caddesi üzerindeki bir siteye hırsızlık için giren ve ihbar üzerine olay yerine gelen polislerden kaçmaya çalışan Gökhan Ergün (21), havaya ateş eden polisin "dur" ihtarına uymayınca vurularak hayatını kaybederken, arkadaşı G.A. (19) ise yakalandı. Olay sırasında yakaladığı hırsızla yaşadığı boğuşmada yaralanan Organize Sanayi Polis Merkezi'nde görevli polis Mustafa A. (33) tutuklanma talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılırken, olayla alakalı soruşturma sona erdi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, 4 sayfalık iddianamesinde mağdur şüpheli polis memuru hakkında "ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçundan 26 yıla kadar hapis istedi. 

Bu arada, arkadaşı ölen zanlı G.A. hakkında da "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan dava açıldı. Kanun hükmünü yerine getiren kişiye ceza verilmeyeceğinin belirtildiği iddianamede ayrıca, yakalanan hırsızın parmak izinin çıkmaması için eline giydiği çorabın markasına dahi yer verilmesi ise dikkat çekti. 

Önümüzdeki günlerde ölen hırsızın babası Ö.E.'nin (49) müşteki olarak hazır bulanacağı davada sanık hırsız, mağdur sanık polis ile birlikte ifade verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 12:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?