7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Hırsızlar 140 bin YTL çalıp kaçtı

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde aynı gece 2 ayrı fabrikaya giren hırsızlar, şifresini kırmayı başardıkları çelik kasa içinden aldıkları 140 bin YTL ile kayıplara karıştı. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi Sarı Cadde üzerindeki iki ayrı fabrika, dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce soyuldu. Hırsızlar, ilk olarak A.U.'ya ait tekstil fabrikasına girdi. Fabrika içindeki çelik kasaları delik deşik eden şüpheliler, binlerce YTL'lik çekleri aldıktan sonra para bulabilmek için hemen yan taraftaki diğer fabrikaya girdi. Hırsızlar, girdikleri Kurva Tekstil Fabrikası'nda da iki ayrı kasayı levye ile deldi. Kasaların içinde para bulamayan zanlılar, içinde 140 bin YTL olan şifreli çelik kasayı şifresini çözerek açtı. Hırsızlar çaldıkları parayla kayıplara karışırken, sabah saatlerinde soyulduklarını fark eden fabrika sahipleri, durumu polise bildirdi. 

Kurva Tekstil'in sahiplerinden Ömer Kural, "Gece işyerine girilmiş, hırsızlar 2 ayrı kasayı levye ile delmişler, üçüncü kasanın şifresini açıp içerisindeki 140 bin YTL'yi almışlar. Çalışanların parası gelmiş, bir kısım çalışanlara maaşlarını ödemiştik. Paranın geldiğini bilen, içeriden birilerinin olduğunu düşünüyoruz. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor" dedi. 

Olay yerine gelen polis tutanak tutarken, hırsızların aynı bölgede bir başka fabrikanın içinde görüldüğü yönündeki ihbar üzerine alarma geçti. Erol Beyeç'e ait pompa fabrikasına girdiği iddia edilen şüphelilerin diğer iki ayrı hırsızlık olayıyla bağlantılı olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, fabrikanın her yerini didik didik ederek hırsız aradı. Polisin operasyonunda şüphelilere rastlanılmadı. 

İşyeri sahiplerinden Hanife Beyeç, "Alarmın çaldığı bildirilince fabrikaya geldik. İçeri girdiğimizde yukarıdan sesler geliyordu. Kamera odasına girdiğimizde yukarı kattaki kameraların kapalı olduğunu görünce şüphelerimiz daha da arttı. Görüntü alınmaması için kabloları kestiler sandık. Hemen durumu polise bildirdik. İşyerimize daha önce de 4 kez hırsız girmişti" diye konuştu. 

Polis, Bursa'nın en büyük fabrikaların bulunduğu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki hırsızlık olaylarıyla ilgili soruşturma başlattı.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 10:57:04
Güncelleme :23 Mart 2008 Pazar 11:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?