7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Hırsızlar yaşlı kadına acımadı

Bursa'da, sağlık ocağından geldiğini söyleyen iki kişi, evine girdikleri 81 yaşındaki kadının yüzüne biber gazı sıkıp elektrik şoku verdi. Yaşlı kadını öldüresiye döven şahıslar, bileziklerini ve kolyelerini gasp edip kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre olay, bu sabah Osmangazi ilçesinde Zindankapı Mahallesi Yeşil Türbe Sokağı'nda meydana geldi. Erkek kardeşi ile birlikte yaşayan Hayriye K. (81), evde yalnız olduğu bir sırada çalan kapıyı açınca biri kadın iki kişi ile karşılaştı.

İddiaya göre, "Biz Sağlık Müdürlüğü'nden geliyoruz. Seni muayene edeceğiz" diyen şahıslar, eve girmeye çalıştı. Yaşlı kadının direnmesi üzerine zanlılar kadının yüzüne biber gazı sıktı. Bu sırada gaspçılardan birinin yaşlı kadına elektrik şoku verdiği
ileri sürüldü. Yaşlı kadına yumruk atan gözü dönmüş gaspçılar, öldüresiye dövdükleri kadının iki bileziğini, iki altın kolyesini ve 150 YTL parasını alarak kayıplara karıştı.

Bayılan kadın öğle saatlerinde kendisine gelerek komşularından yardım istedi. Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. 30 yaşlarında olduğu belirtilen bir kadın ve bir erkek gaspçı, kaçarak kayıplara karıştı. Darp edilerek yaralanan yaşlı kadın 112 ambulansı tarafından Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayı duyarak hastaneye gelen yaşlı kadının kızı Halenur Yenice gözyaşlarına boğuldu. Böyle bir olayın ikinci defa başlarına geldiğini anlatan Yenice, "Bu artık böyle olmaz. Bu kaçıncı olay. Bunların gözü dönmüş" dedi.

Polis, kaçan zanlıların yakalanması için çevrede geniş çaplı operasyon başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 18:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?