7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Hırsızları evi soyulan adam yakaladı

Bursa'da 5 ayrı evden hırsızlık olayına karıştıkları için aranan şişli hırsızlar, soymak üzere girdikleri evin sahibi tarafından yakalandı. 

Boğuşma sırasında şişlenerek yaralanan ev sahibi, zanlılardan birini yakalarken, kaçan diğer 2 şüpheli ise polisin, nefes kesen kovalamacanın ardından gözaltına aldı. 

Edinilen bilgiye göre, biri teşebbüs olmak üzere toplam 5 ayrı hırsızlık suçundan aranan 3 hırsız, 2 gün önce girdikleri merkez Yıldırım ilçesi 75 Yıl Mahallesi'ndeki evin sahibi tarafından fark edildi. Evindeki hırsızları yakalamaya çalışan H.V.E. ile zanlılar arasında kovalamaca başladı. Yakaladığı şüphelilerden biri tarafından şişlenerek yaralanan H.V.E., zanlılardan A.A.'yı sitenin kapıcı K.T.'nin yardımıyla yakalamayı başardı. Ev sahibinden kurtulan diğer iki zanlının yakalanması için ise polis, alarma geçti. Evin önünde bulunan 16 BCF 85 plakalı otomobile el koyan ekipler, diğer 2 şüpheliyi de nefes kesen bir kovalamacanın ardından gözaltına aldı. 

Zanlılardan A.A. ve Ö.D.'nin evlerinde yapılan aramalarda 2 adet kol saati ve 43 adet fişek ele geçiren polis, B.G.'nin evinden ise 9 adet kol saati ile "Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti" adı altında imzalanmış 151 sayfalık bir bildiri ele geçirdi. Ayrıca B.G.'ye ait olduğu belirlenen ve olaydan sonra kaçmakta kullandıkları otomobilde yapılan aramada ise inci taneleri ile evlerin kapılarını açmakta kullandıkları 2 adet tornavida ele geçirildi. 

Şüphelilerin Yeni Karaman ve 75. Yıl Mahallesi'nde biri teşebbüs olmak üzere toplam 5 ayrı evden hırsızlık yaptıkları, 4 evi ise yakalandıkları gün soydukları ortaya çaktı. Emniyetteki sorgularının ardından zanlılar hırsızlık suçundan adliyeye sevk edilirken zanlılardan Ö.D.'ye ayrıca Ateşli Silahlar Kanunu'na Muhalefet suçundan da işlem yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 13:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?