7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Hırsızların hatıra pozu

Bursa'da kendilerine rakip olarak gördükleri hırsızlık çetesiyle aralarında çıkan alan kavgasında 1 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına sebep oldukları iddia edilen ve operasyonda çalıntı silahlarla atış talimi yaparken çekilmiş fotoğrafları ele geçirilen 3 gencin yargılanmasına başlandı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından 48'er yıla kadar hapisleri talep edilen tutuklu sanıklar H.Ç. (23), Y.Ç. (25) ve D.Y. (21), bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Alan kavgası yüzünden çatıştıkları A.B.'nin yaralanmasına, Fuat A.'nın da ölümüne sebep oldukları iddia edilen sanıklar, haklarındaki iddiaları yalanladı.

Hırsızlık suçundan birçok sabıkası bulunan H.Ç., "Ben hırsızlık yaptığım dönemde çaldığım malları A.B.'ye veriyordum. Tutuklanıp cezaevine girdim ve çıktıktan sonra bu işi yapmak istemediğimi kendisine söyledim. A.B., hırsızlık yapıp malları da ona vermem için beni tehdit ediyordu. Korkmuştuk. Kendimizi korumak için silahla talim yapmaya başladık. Atış yaparken fotoğraf çektirdik. Olay akşamı mahallede gezerken A.B. silahını çekip bana ve arkadaşlarıma, 'Sizin sonunuz geldi, ben de sizi arıyordum' diyerek ateş etti. Ben bacağımdan vuruldum. Bunun üzerine biz de kendimizi korumak için ateş ettik. Çıkan çatışmada ölen kişiyi tanımıyorum. Daha önce hiç görmedim, orada ne işi vardı, onu da bilmiyorum" ifadelerini kullandı.
Dava, eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

5 Eylül'de Bursa polisi 22 ayrı hırsızlık olayına karışarak 1 kişiyi öldürüp 3 kişiyi de ağır yaraladıkları iddia edilen 16 kişilik silahlı hırsız çetesini çökertmişti. Hırsızlık zanlılarının evlerinde yapılan aramalarda ise şahısların çaldıkları silahlarla atış talimi yaparken çekilmiş fotoğrafları bulunmuştu. Savcılık, zanlılar hakkında hırsızlık ve hırsızlık çetesinden ayrı bir soruşturma başlatırken, A.B.'nin yaralanması ile Fuat A.'nın da öldürülmesi eylemlerinden dolayı 3 genç hakkında dava
açılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 00:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?