8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Hırsızlık zanlısı yalan söylemiş!

Bursa'da kendisini işe almadığı gerekçesiyle Milli Eğitim Müdürü'ne kızarak 18 okulu soyduğunu iddia eden zanlının yalan söylediği ortaya çıktı. Zanlı Doğan A.'nın ilköğretim mezunu bile olmadığı, bu sebeple sınava giriş şartlarını taşımadığından müracaat formunu doldurmadığı bildirildi.

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bursa'da işe alınacak personelle ilgili başvurunun kontenjandan az olması sebebiyle sınav uygulaması yapılmadığı kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü'nün 14.05.2008 tarih ve 2104 sayılı yazıları ile bildirilen Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde sınava gireceklere ait isim listesinde, haberde ismi geçen hırsızlık zanlısı Doğan A. da bulunmaktadır. Hırsızlık zanlısı Doğan A.'nın Personel Genel Müdürlüğü tarafından sınava girecekler için yapılan açıklamanın genel şartlarının 3. maddesi ile özel şartların 1. maddesinde belirtilen, " Sadece İlköğretim (Ortaokul) mezunu olmak" şartını taşımadığı, açık ilköğretim okulunda öğrenci olduğu ve halen mezun olmadığını gösterir belgeden anlaşılmaktadır. Adı geçen hırsızlık zanlısı sınava giriş şartlarını taşımadığından müracaat formunu doldurmamış ve kurumumuza müracaat etmemiştir."

Doğan A.'nın sınavı kazandığı halde işe alınmadığı yönündeki beyanlarının doğru olmadığını kaydeden yetkililer, "Kurumumuza yapılan başvuru sayısının ilimize ayrılan kontenjandan az olması nedeniyle sınav uygulaması yapılmamış, kurumumuza yapılan tüm müracaatlar değerlendirilerek şartları uygun olanların işe alımları yapılmıştır. Haberde adı geçen hırsızlık zanlısı Doğan A.'nın müdürlüğümüz yemekhanesinde çalıştığı da öne sürülmüştür. Ancak bu kişi, müdürlüğümüz yemekhanesinde bugüne kadar hiç çalışmamıştır" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 18:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?