7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Hizmet Birliği'den okul sözü

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Vilayetler Hizmet Birliği'nin Bursa'ya okul öncesi eğitim kurumu yapacağını söyledi.


Bursa'da 2 gün süren Vilayetler Hizmet Birliği toplantısı sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı yemekte bir araya gelen birlik üyeleri toplantı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Ankara, İzmir, Samsun, Çankırı, Trabzon valileri ile encümen üyelerinin hazır bulunduğu yemeğe, atamaları yapılan Bursa Vali yardımcıları ve kaymakamlarda katıldı. Toplantı sonunda açıklama yapan Vali Şahabettin Harput, " Vilayetler Hizmet Birliğimiz'in her ay yaptığı olağan toplantısı bu ay Bursa'da gerçekleşti.

Bu toplantının en önemli konularından birisi de her ile bir okul öncesi eğitim kurumu yapma kararı olmuştur. Bunlardan ilki Bursa'ya yapılacaktır. Birlik bunun için 500 bin YTL ödenek ayırmıştır. Bizde Milli Eğitim Müdürü'ne talimat vererek bir an önce arsa tedarik etmesini istedik. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde arsanın bulunmasına müteakip bu yıl içerisinde inşaata başlanmasını planlıyoruz" dedi.


Gecenin sonunda Bakan çelik ve Vali Harput, ataması yapılan vali yardımcıları ve kaymakamlara hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 16:42:07
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 17:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?