7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Hüseyin Üzmez tahliye oldu

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez'in (76) tahliyesine karar verildi.


Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında, İstanbul Adli Tıp Kurumunca hazırlanan B.Ç'nin “beden ve ruh sağlığının bozulmadığı” yönündeki rapor doğrultusunda iki sanığın tutukluluk halinin kaldırılmasına karar veren mahkeme heyeti, Üzmez hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Tutuklu sanıklar Üzmez ve Livaze Ç. ile Üzmez'in üç avukatının hazır bulunduğu duruşmada, Üzmez'in eşi Ayşe Üzmez ile akrabası olduğu bildirilen Şerif Aykız ve Mudanya'daki komşusu Ali Ersoy tanık olarak dinlendi.

Ayşe Üzmez'in “suçla ilgili bilgim yok. B.Ç'nin teyzesiyle de görüştüm. O da bana böyle bir suçun olmadığını söyledi. Başka bilgim yok” derken, diğer tanıklar da olayla ilgili bilgilerinin olmadığını söylediler.

Üzmez'in avukatları ise Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki bir yurda yerleştirilen ilköğretim 8. sınıf öğrencisi B.Ç. için İstanbul Adli Tıp Kurumundan gönderilen raporda “çocuğun beden ve ruh sağlığının bozulmadığı”nın anlaşıldığını belirterek müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi.

Livaze Ç. ise “Okula giden çocuklarım var. Evime gitmek istiyorum” diyerek tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumunca hazırlanan ve mahkemeye dün ulaşan “B.Ç'nin beden ve ruh sağlığının bozulmadığına oy birliği karar verilmiştir” ibaresinin yer aldığı rapor doğrultusunda “suç vasfının değiştiğini” dikkate alarak sanıkların tahliye taleplerini kabul etti.

Üzmez hakkında “yurt dışına çıkış yasağı” koyan mahkeme heyeti, 1994 yılında İnegöl Devlet Hastanesinde dünyaya geldiği bildirilen mağdure B.Ç'nin doğumuyla ilgili kayıtların bulunaması nedeniyle, B.Ç'nin tam teşekküllü bir hastanede kemik ölçümü yapılarak gerçek yaşanın tespit edilmesine de karar verdi.

Üzmez, tahliye kararı üzerine mahkeme heyeti başkanı Kadir Ünal'a hitaben, “Allah sizden razı olsun. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Şöhretli bir insanım, bunun cezasını çekiyorum” dedi.


OLAY


Bursa'nın Mudanya ilçesinde 26 Nisanda düzenlenen operasyonda, ilköğretim 8. sınıf öğrencisi B.Ç'ye (14) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Yazar Hüseyin Üzmez, Mudanya Asliye Ceza Mahkemesince tutuklanmıştı.

B.Ç, annesi Livaze Ç'nin de tutuklandığı operasyonun ardından devlet tarafından koruma altına alınmış, Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki bir yurda yerleştirilmişti.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 Eylülde görülmeye başlanan, Üzmez'in TCK'nın “Çocukların cinsel istismarı” suçunu içeren ilgili maddelerince, Livaze Ç'nin de Üzmez'e addedilen suçların yanı sıra TCK'nın “Suça yardım etme” hükmünü içeren ilgili maddesince 20 ile 25 yıl arasında hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Üzmez'in dilekçeyle tahliye talebi de Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi ve bir üst mahkeme olan Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesince reddedilmişti.

Dva kapsamında B.Ç. için İstanbul Adli Tıp Kurumundan istenen rapor, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesine ulaşmış, 17 sayfalık raporda çocuğun “Beden ve ruh sağlığının bozulmadığı”nın belirtildiği bildirilmişti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 13:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?