7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Huzurevinde buruk anneler günü

Türkiye'nin her yerinde coşkuyla kutlanan Anneler Günü'nde, huzurevinde sessizlik ve hüzün hakim.

Seneler önce çocuklarından ayrılarak huzurevine yerleşen yaşlılar kendilerini arayıp sormayan çocuklarından yine de vazgeçemiyor. Kimileri çocuklarına beddua ederken, bazıları ise dua ediyor.

Mayıs ayının 2. pazar günü kutlanan "Anneler günü" her evde olduğu gibi huzurevlerinde de hatırlanıyor. Seneler önce çocukları tarafından huzurevine bırakılan yaşlı anneler, her gün evlatlarından gelecek telefonu bekliyor. Bazı annelerin çocukları her ay ziyarete gelirken, bazılarının ise senelerdir uğramıyor. Eskiden evlerinde kutladıkları anneler gününü huzurevinde de kutlamak isteyen yaşlılar ellerinde bir demet çiçek ile gelecek çocuklarının yolunu gözlüyor.

"ÇOCUKLARIM GELMESİN, ONLARIN BOĞAZINA SARILACAĞIM"
4 sene önce eşinin akrabası tarafından huzurevine bırakılan Gülnaz Küçük, "1 kızım, 3 oğlum var. Kızımın kocası vefat etti. Ama çocuklarım yanıma bir kere olsun uğramadı. Onlar buraya gelmesinler, geldikleri zaman onları boğacağım. Aç kapıyı gardiyan diyeceğim" dedi.

Çocuklarının yanında olmayı özlediğini belirten Fatma Batmaz ise "Onları çok özlüyorum. Keşke imkanım olsa çocuklarıma güzel bir hayat sunsam. Babaları vefat etti, öksüz büyüdüler. Garipler, durumlar kötü. Bana nasıl baksınlar. Elimde avucumda olsa onları düzlüğe çıkarsam benim için yeter" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 12:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?