7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İçme suyu yeni sistemle yönetilecek

Bursa'nın içme suyu modern sistemle takip edilecek. 254 kilometrekarelik merkez alanı içerisinde hizmet veren su dağıtım şebekesinin uzaktan izlenmesi, kontrolü ve işletilmesi amacıyla kapsamlı ve entegre bir veri tabanlı kontrol ve gözetleme sistemi olan SCADA sistemi kuruldu. 

Merkezi izleme ve kontrol ile operasyonel kolaylıklar ve güvenirlik sağlanması amacıyla kurulacak olan SCADA sistemi ile şebeke üzerindeki bilgiye gerçek zamanlı olarak erişilebilecek ve bu bilgiler sayesinde de doğru karar verme süreci hızlandırılacak. Su kesintisinin uygulanacağı iki gün içerisinde C1 içme suyu isale hattında 1200 mm çapındaki hat vanası sökülerek yerine aynı çapta 120’lük elektronik debi ölçer ve P6-P7 pompa çıkışlarında da 2 adet 600 mm’lik elektronik debi ölçer takılacak. Kesintisiz olarak tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında D7.1 - D7.2 su depolarında da 5 vana değiştirilecek. 

ÇALIŞMA İÇİN SU KESİNTİSİ 

28 depo, 10 pompa istasyonu, 7 tane şebeke vanası, 1 adet su arıtma tesisi, 54 adet alt bölge, 6 adet şebeke debimetresi ile 9 kuyudan oluşan SCADA sisteminin kurulması sırasında Osmangazi İlçesi’nde Çekirge, Muradiye, Hamzabey, Kocanaip, Yahşibey, Kuruçeşme, Demirkapı, Esentepe, Alacahırka, Aladdin, Osmangazi, Molla Gürani, Pınarbaşı, Kavaklı, İvazpaşa, Molla Fenari, Maksem, Tahtakale, Alipaşa, İbrahim Paşa, Nalbantoğlu, Orhanbey, Şehreküstü, Reyhan, Alacamescit, Tuz Pazarı, Demirtaşpaşa, Kayhan, Selçukhatun mahalleleri ve Muradiye Devlet Hastanesi ile Yıldırım İlçesi’nde Karaağaç, Kurtoğlu, Umurbey, Mollaarap, Namazgah, Yeni Mahalle, Piremir, Teferrüç, Akçağlayan, Zümrütevler, Musababa, Emirsultan, Yeşil, Karamazak, Meydancık, Selimzade, Hacı Seyfettin, Hocataşkın, Davutkadı, Sıracevizler, Yeşilyayla, Maltepe, Değirmenlikızık, Yediselviler, Sinandede, Mehmet Akif Ersoy, Baruthane, Eğitim, Selçukbey, Ertuğrulgazi, Kaplıkaya, Siteler, Mimar Sinan, Güllük, Fidyekızık, Bağlaraltı ve 75. Yıl mahalleleri ile Işıklar Askeri Lisesi’nde su kesintisi uygulanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?