7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

`İçtim ama sarhoş değildim`

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ve U.M.(32)’nin , "taksirle ölüme sebep olmak" suçundan 15 yıla kadar hapsinin talep edildiği duruşmada sanık U.M. olay günü Mudanya`daki bir eğlence mekanında 2 şişe bira ile bir kadeh rakı içtiğini ifade ederek, "İçtim ama sarhoş değildim, aldığım alkol miktarı ile 196 promil alkollü çıkmam mümkün değil. 
Ancak bir pakette sigara içtim, belki sigara sebebiyle alkol promili bu kadar yüksek çıkmıştır" şeklinde konuştu. 

Kazanın yaşandığı trafik lambalarına yaklaştığı sırada yeşil ıiığın yanıp söndüğünü ifade eden U.M. "Bende geçebilmek için hızımı biraz artırdım ama kırmızı ışıkta geçmedim. Raporda birinci derecede suçlu olduğum belirtilmiş. Ben bu kusur oranını kabul etmiyorum. Çünkü kırmızıda geçmedim. Taksi bir anda karşıma çıkınca bir şey yapamadım" diye konuştu. 

Balayı yolculuğunda kocası Fatih Ergin`i kaybeden Seda Ergin de duruşmada kaza anını anlattı. Kuşadası’na gitmek için bindikleri taksinin Terminal lambalarında kırmızı ışıkta durduğunu ve yeşil yanınca hareket ettikleri sırada sanığın kullandığı aracın kendilerine çarptığını ifade eden Ergin “O sırada saat 03.00’dı, eşime seslendim ama cevap alamadım, ben de yaralanmıştım, ondan şikayetçiyim, cezalandırılsın” dedi. 

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde oturan ve henüz 1.5 aylık evli olan Fatih ve Seda Ergin Çifti, 2 ay önce balayı tatillerini geçirecekleri Kuşadası’na gitmek üzere bindikleri Fikret Büyüközcü (33) idaresindeki 16 T 0151 plakalı taksinin, Bursa yönünden Terminal Kavşağı`na dönüş yaptığı sırada sanık U.M. idaresindeki kamyonet ile çarpışması sonucu makine teknisyeni Fatih Ergin ve taksi şoförü Fikret Büyüközcü (33) hayatını kaybetmiş ve bankacı eş Seda Ergin yaralanmıştı.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:21:34
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 18:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüsyn bayn IP: 88.245.196.xxx Tarih : 9.10.2008 17:34:53

2 kişi ölüyor..alkollü..15 yıl isteniyor...adalete bak...