7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İftar saati şehit düştü

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde devriye gezen askeri araca açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Er Eyüp Gürsoy'un şehadet haberi Bursa'daki ailesine iftar sonrası verildi. 

Sağlık görevlileri ve ambulans eşliğinde şehit erin evine giden askeri görevliler acı haberi güçlükle verdi. Babaanne Emine Gürsoy kalp krizi geçirirken, 5 çocuk babası Osman Gürsoy, "Vatan sağ olsun" dedi. 

Bingöl'ün Kiğı ilçesindeki Tekbaş Jandarma Karakolu civarında saat 18.30 sıralarında askeri bir araca teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda Ramazan Demirci ve Eyüp Gürsoy isimli askerler şehit olurken, 9 asker de yaralandı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, şehitlerin acı haberi ailelerine iftar sonrası verildi. 

Trabzon nüfusuna kayıtlı olan ve 10 yıldır Bursa'nın Nilüfer ilçesinde oturan şehit er Eyüp Gürsoy'un ailesine komutanlar acı haberi iftar sonrası verebildi. 5 kardeşten 3'ncüsü olan Eyüp Gürsoy'un pidecilik yapan babası Osman Gürsoy (45) acı haberi komutanlardan aldı. Şehidin annesi Fatma Gürsoy (40) ve babaannesi Emine Gürsoy (85) fenalık geçirdi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen Emine Gürsoy sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. 

87'ye 4 tertip olan ve tezkeresine 6 ayı kalan Eyüp Gürsoy'un şehadet haberini alan yakınları ve arkadaşları acılı ailenin yanına koştu. Gece boyunca sağlık ekipleri evin önünde hazır bekletilirken, acılı baba Osman Gürsoy, "2 gün önce görüştük. Bana iyi olduğunu söylemişti. Vatan sağ olsun" diyerek acısını dile getirdi Şehit er, yarın Bursa'da askeri törenle toprağa verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 12:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?