8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İhale yolsuzluğuna 2 tutuklama

Bursa'nın Orhangazi ilçesi devlet hastanesinde ihale yolsuzluğu iddiasıyla gözaltına alınan 2 memur tutuklandı. 

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi ile 13 kişi hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildi. 

Orhangazi Devlet Hastanesi'nde 2008 yılı başından bu yana yürütülen soruşturmaya mali polis önceki gün start verdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan hastanenin eski başhekimi olan ve halen Yalova Devlet Hastanesi Başhekimliğini yürüten A.Ç. ve eski müdür H.Y.'nin yanı sıra, İ.S., M.T., K.Ç. S.G., E.U., İ.H., Y.F., A.A., E.C., R.K., B.S., K.C., E.U., Y.B., H.K., N.D. ve R.İ. Orhangazi Adliyesi'ne sevk edildi. 19 zanlı geç saate kadar savcıya ifade verdi. Savcılık 3 kişiyi serbest bırakırken, 16 kişi hakkında tutuklama talep etti. 

Mahkemeye sevk edilen zanlılardan hastane memuru K.Ç. ile İ.S. tutuklandı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan başhekim A.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında, yurtdışına çıkış yasağı konuldu. 14 zanlı hakkında ayrıca denetimli serbestlik kararı verildi. Öte yandan mali polisin, çuvallara konulmuş çok miktarda evrakı adli emanete teslim etmesi dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 12:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?