8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İhracatta test sıkıntısı yaşanmayacak

Bursa Gıda Kontrol ve Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Kemal Bayraktar, güçlendirdikleri alt yapı ile her türlü test ve analizi yapabilecek hale geldiklerini söyledi. 

Bursa Gıda Kontrol ve Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde Vali Şahabettin Harput'un da katılımı ile yeni alınan cihazların tanıtımı yapılırken, kurulan laboratuarın da açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Şahabettin Harput, Bursa'da tarımsal analizlerin önemine değinerek, Gıda Kontrol ve Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün tüm dünyada geçerli olacak test ve analizleri yapabileceğini belirtti. 

Bursa Gıda Kontrol ve Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Kemal Bayraktar ise, Türkiye'nin en çok meyve, sebze yetiştirilen ve gıda sanayinin gelişmiş olduğu Bursa'da 1961 yılından bu yana birçok bölgeye hizmet verdiklerini vurguladı. Hızla gelişen bilim ve teknolojiye paralel olarak sanayi atıklarının ve çeşitli kimyasal boya maddelerinin gıdalara bulaşma oranın arttığını belirten Bayraktar, "Gıda kontrollerinin zamanında ve doğru olarak gerçekleştirilmesi için enstitümüzün teknik alt yapısını güçlendirdik. Bu kapsamda Pestisit (Yaş sebze ve meyvelerde zararlı böcekler için kullanılan ilaçlar) analizleri için 400 bin YTL'ye alınan HPLC-MS-MS cihazının yanı sıra, Atomik Absorbsiyon Spektrofotometresi (AAS) cihazı, İyon Kromotografi cihazı, Mikrodalga cihazını aldık. Toplam tutarı 550 bin YTL olan bu 
cihazlarla bundan sonra ihracatta hiçbir sıkıntı yaşanmayacak" dedi. 

Yeni cihazları, Uludağ İhracatçı Birlikleri, Bursa İl Özel İdaresi ve Bursa Sanayi ve Ticaret Odasının katkıları ile aldıklarını kaydeden Bayraktar, Antalya, İskenderun, İzmir ve Mersin'den sonra Bursa'nın da 5'nci il olarak bu cihaza sahip olduğunu sözlerine ekledi. 

Tarımsal Araştırmalar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Yücer ise, Bursa Gıda Kontrol ve Merkez Araştırma Enstitüsü'nün Türkiye genelinde söz sahibi merkezlerden biri olduğunu kaydederek, alınan yeni cihazların ülke imajının da düzeltilmesi için önemli olduğuna dikkati çekti. 

Konuşmaların ardından cihazların alınmasında katkısı bulunan kuruluşlara plaket verildi. Daha sonra yeni kurulan analiz laboratuarının açılışı yapıldı. Enstitüsü Müdürü Kemal Bayraktar'a Türkiye Veteriner Gıda Hijyenistleri Derneği tarafından 'Yılın Başarılı Bürokratı' ödülü verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 13:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?