8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

IKEA'dan bir yıl aynı fiyat garantisi

Türkiye genelindeki 4. mağazasını kasım ayında Bursa'da açacak olan mobilya ve aksesuar mağazalar zinciri IKEA, ürün fiyatlarının bir yıl boyunca aynı kalacağını açıkladı. 

Ortalama 7 bin ürünün yer alacağı yeni mağazada, 400 kişi istihdam edilecek. 

Almira Otel'de düzenlenen toplantıda 2009 IKEA kataloğunun tanıtımı yapıldı. 

Dünyada bu yıl 198 milyon adet basılarak ücretsiz olarak dağıtılacak olan IKEA kataloğu, Türkiye'de 5 milyon tüketiciye, Bursa'da da 670 bin tüketiciye ulaştırılacak.
IKEA Ticari Direktörü Seda Gürel, yaptığı açıklamada, "Her bütçeye, her zevke uygun alternatif mobilya ve ev aksesuarları sunan 2009 IKEA kataloğunda bu yıl 800'ü yeni olmak üzere tam 3 bin 250 ürün tanıtılacak. Bir IKEA mağazasında ortalama 7 bin ürün bulunuyor. Mağazanın yaklaşık yarısı katalogtan incelenebiliyor. 68 farklı yaşama alanının da tanıtıldığı 2009 IKEA kataloğunda bu yıl oturma odaları, yatak odaları ve mutfaklar ön plana çıkıyor. IKEA, her yıl olduğu gibi bu yıl da kataloğundaki fiyatları 1 yıl boyunca sabit tutma garantisi veriyor. Ayrıca fiyatları yıl boyunca daha da düşürmek için çalışacağız" dedi. 

Ürünlerin 2 senelik garantisi olduğunu da hatırlatan Gürel, IKEA'nın Türkiye'de 27 üretici ile çalıştığını ve ciddi ürün alımı yaptığını anlattı. Yeni katalogda Türk üreticiden alınan 520 adet ürünün de sergilendiğini kaydeden Gürel, Türkiye genelinde 2 milyon kişi ile bire bir iş yaptıklarını, Bursa'daki mağazada da 400 kişi istihdam edeceklerini açıkladı. Tüketicilerden gelen talep ve çoğunluğa rahat ulaşabileceklerini düşündükleri için Bursa'da mağaza açmayı uygun gördüklerini söyleyen Gürel, Bursa'daki mobilya üreticilerinin duyduğu tedirginliğin hatırlatılması üzerine, "Amacımız pazarı büyütmek. Bizimle birlikte çalışan firmalar ürün yelpazelerini artırdı, fiyatlarını da en uygun seviyeye indirdi. Biz ürünleri en uygun fiyata müşterilere ulaştırmak istiyoruz. Bursa'da ağırlıklı olarak da tekstil firmalarıyla çalışıyoruz" diye konuştu. 

Bursa'daki yeni mağazanın 24 bin 500 metrekare alan üzerine kurulduğunu belirten Gürel, mağazanın ihtiyacını karşılayacak bin 300 araç kapasiteli otoparkın da yapılacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 14:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?