8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İki yıldır, ölmediğini ispat edemedi

Bursa'da yaşayan Şanlıurfalı 24 yaşındaki Mehmet Çoban, hayatında hiç gitmediği Adana'da 2 yıl önce elektrik çarpması sonucu ölmediğini ispatlamaya çalışıyor.

Yoklama için gittiği askerlik şubesinde, karşısındaki memurun kahkahalar atarak "Sen ölmüşsün" demesiyle şaşkına dönen Çoban, kayıtlarda 1 yıldır ölü gözüküyormuş. Ölmediğini 2 yıldır resmî makamlara anlatmaya çalışan Çoban, bu durum sebebiyle ne sigortalı bir işe girebiliyor, ne de evlenip yuva kurabiliyor.

Mehmet Çoban, askerlik Şubesinde ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Şanlıurfa'ya gelmişken askerlik şubesine uğrayıp yoklamamı yaptırayım dedim. Memur beni görüncü gülmeye başladı. Neden güldüğünü anlayamamıştım. 'Ne oldu?' dedim. 'Oğlum sen ölmüşsün.' dedi. Ben şaka yapıyor diye düşündüm. Ciddi olduğunu söyleyince, 'Ama ben yaşıyorum, bu nasıl olur?' diye sordum. Beni Şanlıurfa Nüfus Müdürlüğü'ne gönderdi. Nüfus müdürlüğüne gittiğimde, Adana'da 8 Temmuz 2005 tarihinde elektrik çarpması sonucunda öldüğümü söylediler. Bunun üzerine Adana Nüfus Müdürlüğü'ne yazı yazıldı. Oradan ölüm raporum gönderildi. Adana Adlî Tıp Kurumu tarafından düzenlenen ölüm raporunda, '7 Haziran 2005 tarihinde elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetmiştir' yazıyordu."

Hayatı bir anda altüst olan Mehmet Çoban, ölüm tutanağında adres yazmadığını ve muhtarın mührünün de bulunmadığını fark etti. Zabit kâtibi Nizamettin Çaka tarafından hazırlanan ve Adana Cumhuriyet Savcılığı'ndan Savcı Duran Yılmaz tarafından onaylanan tutanakla beraber Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden Çoban, cumhuriyet başsavcısı ile görüştü. Savcı ise işinin halledileceğini söyleyerek evine gönderdi. Bursa Nüfus Müdürlüğü yetkilleri ise, konunun çözülemeyecek zorlukta olmadığını belirtti

Zaman
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 04:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru yeşilkaynak IP: 88.227.142.xxx Tarih : 18.03.2008 11:48:56

durumu çok zor.tabiri caiz ise yaşarken ölmüş arkadaş.bir soy ismini o kadar çok kişi kullanıyor ki,isimlerde hep klasik zaten;ahmet ,mehmet,mustafa neyse daha kötüsü de olabilir di ya bir asker yada kanun kaçağı olsaydı........... artık hiçbirşey eskisi gibi olmazdı.şerrinşerri var ELHAMDÜLİLLAH az hasarla kurtulmuş.SEVGİLERLE BAŞARILAR DİLERİM