7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İkinci el otoda yaprak kıpırdamıyor

Bursa'da ikinci el oto pazarında fiyatlar normal değerinin altında seyrederken, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hareketlilik bekleyen satıcılar hayal kırıklığına uğradı.

Küresel kriz otomotiv sanayisinin kalbi olan Bursa'da da ikinci el otomobil satışlarını olumsuz etkiledi. Buttim Açık Oto Pazarı'nda her marka araç satışa sunulurken, fiyatların geçmiş aylara göre değerinin altında yazılması dikkat çekti. Araçlarını satışa çıkartan otomobil sahipleri, akşama kadar çok az sayıda satış yapıldığını belirtti.

Kurban Bayramı öncesi araç ihtiyacı doğması üzerine daha önceki yıllarda pazarlarda büyük hareketlilik yaşandığını ifade eden araç sahipleri, "Bayram öncesi de olsa hava güzel de olsa ikinci ele ilgi azaldı. Vatandaş kriz dolayısıyla elindeki parayı bir yere yatırmaktan çekiniyor. İhtiyacı olanda bu kritik dönemde kıpırdamıyor. Burada 5 bin ile 50 bin YTL arasında değişen fiyatlarda her türlü araç var. Fiyatlar da normalin altında ama kimse pazara uğramıyor" dedi.

Pazarda satışa getirilen araçlar için yer sıkıntısı yaşanırken, alıcının olmaması dikkat çekti. Galericilerin araçlara ilgiyi artırmak için fiyatları cazip şekilde aşağı çekmesi ise dikkatlerden kaçmıyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 15:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?