7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İl Öğrenci Meclisi toplandı

Bursa İl Öğrenci Meclisi toplanarak, faaliyet planını belirledi. Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğrencilerin yönetimlerde söz sahibi olmasından sonra okullardaki şiddet olaylarının azaldığını söyledi. 

Bursa İl Öğrenci Meclisi'nin 3'ncü toplantısı Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nejmi Aydın'ın katılımıyla Demirtaşpaşa Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yapıldı. Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Oluşturulan meclisler çerçevesinde, katılımcı demokrasiyle beraber okullarımızın büyük kazancı oluştu. Şiddet olaylarında büyük düşüşler oldu. Çünkü artık okullarımızda öğrencilerde yönetimlerde söz sahibi duruma geldi. Onların eleştiri ve görüşleri hep ön planda tutulacak. Meclis başkanının Ankara'ya gitmesi ve sizlerin görüşlerinin orada dile getirilmesi çok önemli" dedi. 

Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel de "Ülkemizde demokrasinin gelişimi anlamında bu çalışma örnek oldu. Milli Eğitimin meselelerinin çözümünde öğrencilerimizinde önemli katkıları olacaktır. Bizde sizin çalışmalarınızı izleyeceğiz ve bize düşen görevleri yerine getireceğiz" diye konuştu. 

17 ilçeden 51 öğrenci üyenin katıldığı toplantıda, Meclis Başkanı Hüseyin Aydemir, projeleri hakkında bilgi vererek, üyelerden destek istedi. Başkan Aydemir, huzurevi ziyareti, Lösemili Çocuklar Derneği'ne destek, sağlık taraması ve yardıma muhtaç öğrencilere destek gibi birçok konuda faaliyet planı oluşturdu.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 15:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?