7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İlaç toplama kampanyası

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kullanmadığınız ilaçlar israf olmasın, yoksullara şifa olsun' sloganıyla başlatılan ilaç toplama kampanyası ihtiyaç sahiplerinin dertlerine derman oluyor. 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü İl İzci Kurulu Başkanlığı işbirliğiyle Ocak ayında 2.'si başlatılan ilaç toplama kampanyası, yardıma muhtaç bireylere ilaç desteği sağlamayı ve milli israfı önlemeyi amaçlıyor. 

Geçtiğimiz yıl Ocak ve Şubat aylarında toplanan ilaçlarla 4 bine yakın hastanın tedavi edildiğini belirten yetkililer, son kullanma tarihlerine bakılarak toplanan ilaçların Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı poliklinikler ile gezici sağlık araçlarında kullanıldığını bildirildi. Son kullanma tarihleri geçmeyen tabletler, ampuller, flakonlar, açılmamış şuruplar, spreyler, damlalar ve serumların Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü, Acemler Polikliniği ve M.E.B. İl İzci Kurulu Başkanlığı'na teslim edebileceğini kaydeden yetkililer, kampanyanın 29 Şubat Cuma gününe kadar devam edeceğini ifade etti. 

İlaç toplama kampanyası hakkında detaylı bilgiye almak isteyenler ise 225 18 10 (dahili 4354) numaralı telefona ulaşabilirler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 13:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?