7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İlçe Emniyet Müdürlüğü taşınıyor

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm porojesi kapsamında Kamberler Tarihi Parkı içerisinde yapımı devam eden, sivil mimarlık örneği tarihi bir Bursa evi, Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü oluyor. 

Tamamen ahşap konsülüksüyon olan binanın 2 aya kadar tamamlamasının ardından Altıparmak Caddesi üzerindeki Osmangazi Kaymakamlığının girişinde hizmet veren Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü, eskiden Roman vatandaşların yaşadığı Kız Yakup Mahallesi'ne taşınacak. 60 metrekare üzerine 3 katlı inşa edilen 180 metrekarelik ahşap binada, otomotaki yangın söndürme sistemi ile ısı yalıtımı da bulunuyor. 

Roman vatandaşların yaşadığı Kız Yakup Mahallesinde toplam 370 binanın yıkılıp 55 bin metrekare alanın ortaya çıkartıldığı Kamberler Tarihi Kültür Parkı ve Turizm Merkezi' nin sadece yüzde 5 lik kısmında tarihi özelliğe haiz binalar yer alıyor. Alanın yüzde 50'lik bölümü ağaçlandırıp, koşu, yürüyüş ve dinlenme parkı olacak.
Osmangazi Belediyesi tarafından 27 milyon YTL'ye kamulaştırılıp 6 milyon YTL' ye ihale edilen Kamberler tarihi parkında 1 milyon YTL değerinde su oyunlarının yapılacağı süs havuzu, futbol ve basketbol sahaları, tartan pist, anfi tiyatro, kafeterya, yürüyüş yolları bulunuyor. 

Tarihi Kamberler Parkı içerisine yapılan Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını tanıtan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe emniyet yetkilileri ile birlikte inşaatı gezip incelemelerde bulundu. Emniyet mensuplarına parkı gezdiren Altepe, yol ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından yurt dışından özel getirtilecek dev ağaçlarla Bursa'nın merkezinde tabiat harikası bir parkın Bursa'lılara rahat nefes aldıracağını söyledi. 

Öte yandan parkın tam ortasındaki sivil mimarlık örneği ahşap yapıyı parkın güvenliği açısından emniyet birimlerine devrettiklerini belirten Altepe, 2 ayda tamamlanacak olan binada Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün hizmet vermeye başlamasının ardından parka gelen vatandaşlar ve turistlerin güven duygusu içerisinde dinlenip Bursa'yı gezebileceklerini belirtti. 

Yeni yapılacak binaya kurulacak olan kamera sistemi ile parkın 24 saat boyunca izleneceğini belirten Osmangazi İlçe Emniyet Müdürü Orhan Öztabak ise parkın, vatandaşların güven içerisinde zamanlarını geçirebilecekleri bir mekan haline geleceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 19:21:28
Güncelleme :9 Eylül 2008 Salı 19:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?