7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İlk yardım için balon bıraktılar

Kızılay Bursa Şubesi üyeleri, 'Yaşam için ilkyardım' temasına dikkat çekmek için dünyadaki sağlık örgütleriyle aynı anda gökyüzüne balon bıraktı.

Kızılay Bursa Şubesi üyeleri, 13 Eylül Dünya İlkyardım Günü sebebiyle Orhangazi Parkı'nda bir araya gelerek Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Kent Meydanı'na gelen Kızılay üyeleri, burada vatandaşlara ilkyardım hakkında bilgi verdi.

Uygulamalı olarak verilen eğitimlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dünyada meydana gelen kazalarda ilk 30 dakikada yapılan müdahalenin, hastanın hayatta kalmasını sağlayacağını belirten Kızılay İlkyardım Eğitim Merkezi Müdürü Sevim Tanrıkulu, 2003 yılından bu yana bu tür etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Öönemli günde vatandaşlara uygulamalı olarak eğitim verdiklerini söyleyen Tanrıkulu, "Toplum ilkyardım konusunda bilgi sahibi olmalı. Biz de Kızılay olarak bunu sağlamaya çalışıyoruz. Kent Meydanı'nda kurduğumuz stantta eğitimlere yönelik duyarlılığı artırmayı istiyoruz" dedi.

Etkinlik çerçevesinde dünyadaki tüm sağlık örgütleriyle aynı anda üyeler ve etkinliğe katılan vatandaşlar, Kent Meydanı'nda zincir oluşturdu. 'Yaşam için ilkyardım' sloganları atan vatandaşlar, ellerindeki balonları gökyüzüne saldı. Program, Kızılay Tıp Merkezi önünde günboyu yapılan ilkyardım eğitimleriyle devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 13:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?