8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İmalat yapan işletmeler taşınacak

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, TOKİ tarafından Kestel'de yaptırılan sanayi sitesine esnafın büyük ilgi gösterdiğini belirterek, anahtar tesliminin ardından şehir içinde imalat yapan işletme kalmayacağını söyledi.

BESOB İşletmelerüstü Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, TOKİ tarafından Kestel'de yaptırılan ve 5 bin işyerinin yer alacağı sanayi sitesi hakkında üyelere bilgi verildi.

Birlik üyelerinin görüşlerinin de alındığı toplantıya, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Vali Şahabettin Harput, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mahmut İnan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Altuntaş ve 104 odanın temsilcileri katıldı.

Kestel'de yapılan projenin, Türkiye'nin projesi olduğunu belirten BESOB Başkanı Arif Tak, "Sanatkarımıza layık bir proje oluyor. Büyük Sanayi Sitesi ismi verilen projenin bir bölümü bitti, bir kısmı da devam ediyor. Kaydolan arkadaşlarla anlaşma yapıp, 2 yılda sanayi sitesi bittiği anda anahtar teslimi yapacağız. Ardından hemen şehri terk edip, sanayi sitesine yerleşeceklerine dair taahhüt alacağız. Böylelikle 2 yıl sonra şehir içinde imalat yapan bir işletme kalmayacak. Bursa içeriden ferahlığa kavuşacak. Bursa ve Bursalılar kazanacak" dedi.

Normal bir sanayi sitesinin para ödendikçe ve 30-35 yılda yapılabildiğine dikkat çeken Tak, "Ancak Kestel'de yapılan sitede anahtar tesliminin ardından ödeme başlıyor. Bu paralar 15 yılda ödenecek. Bu da esnafa çok cazip geliyor. Üyelerimiz hızlı bir şekilde kayıt oldu. Biz kayıtları 5 binde durdurmamıza rağmen 5 bin 300 kişi kayıt yaptırdı. Fazlalığı yedek olacak. Vazgeçenler olursa yedekleri onların yerine yerleştireceğiz. 5 bin esnafın yaklaşık bin kadarını tekstilciler oluşturuyor. Bunu da demirciler, marangozcular izliyor. Bu tür projelerle Bursa yaşanabilir hale gelecek. Sanatkarlarımız medeni, sağlıklı ortamlarda üretim yapacak" diye konuştu.

Yeni sanayi sitesinin şehre sadece 17 kilometre uzaklıkta olduğunu ifade eden Arif Tak, esnaf için bunun sıkıntı olmayacağını dile getirdi. Tüm oda üyelerinin projeye olumlu baktığını anlatan Tak, "Hepsinin onayını aldık. Bu projeyi biz tek başımıza yapamazdık. 6 bin dönüm üzerinde yapılan projede, hastane, okul, yurt, otel gibi tüm ihtiyaçlar da yer alacak. Valimizin, Bakanımızın büyük emekleri var. Bu projeden sonra TOKİ, Türkiye genelinde bu tür proje talepleriyle çok karşılaşacaktır. TOKİ, esnaf için nimettir" şeklinde konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini de kabul ettiklerini açıklayan Tak, çarşıdaki esnafın mağdur olmaması için bu yönde karar alındığını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 21:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?