7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İmece usulüyle arıtma tesisi yaptılar

Türkiye'nin en modern kayak tesislerine ve 5 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ'da arıtma tesisi ve otopark sıkıntısı yaşanırken, İnegöl ilçesine bağlı bin nüfuslu Oylat beldesindeki kaplıca işletmecileri imece usulü ile su arıtma tesisi kurdu. 

Uludağ eteklerindeki sıcak su cenneti olan İnegöl ilçesine 26 kilometre uzaklıktaki Oylat'ta bulunan işletmeler, imece usulüyle 250 bin YTL harcayarak 2 bin 500 kişilik arıtma tesisi ve 300 araç kapasiteli 2 katlı otopark açtı. 

Oylat Kaplıcaları Genel Müdürü Fahri Ekren, misafirlerin daha rahat ve huzurlu bir ortamda tatillerini geçirmeleri ve doğanın kirletilmemesi için arıtma tesislerini hizmete açtıklarını söyledi. Bin 500 yatak kapasiteli 4 otel bulunan Oylat'ta geçen yıl 200 bin kişiyi misafir ettiklerini belirten Fahri Ekren, yıllık ziyaretçi sayısını 500 bine çıkarmak için bin yataklı yeni bir otel inşa edeceklerini açıkladı. Yaz ve kış turizmini bir arada sunacaklarını ifade eden Ekren, "Yarı olimpik yüzme havuzu, kent
ormanı ve halı saha projelerini kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. 740 rakıma sahip Oylat, kış turizmine de çok müsait. Hayata geçireceğimiz yeni projelerle yaşlıların yanı sıra gençlerin ve balayı yapmak isteyen çiftlerin de doğal güzellikler içinde tatil yapmalarını sağlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 20:47:00
Güncelleme :11 Eylül 2008 Perşembe 21:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?