7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İnegöl Belediyesi'nde ruhsat toplantısı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, belediye ile inşaat sahiplerini karşı karşıya getiren ruhsat meselesi masaya yatırıldı. 

Mimarlar, inşaat mühendisleri ve yapı denetim firmalarının yetkilileriyle bir toplantı yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Yoğunluğun olmadığı yerlerde bazı aksaklıklar olması doğaldır. Belediyemize 15 geçici personel aldık. Bunların 10 tanesi mimar, mühendis, şehir plancısı ve tekniker arkadaşlardan oluşuyor. Adımlarımızı mevzuat çerçevesinde atıyoruz. 1999 yılındaki depremden sonra alınan kararları 2005 yılında revize ettik. Vatandaşlarımızın yapı ruhsatları ile ilgili işlerini bir an önce hallettirmek istemeleri belediyemiz ile yapı denetim firmaları arasında zaman zaman sıkıntıya sebebiyet veriyor. İmar konusunda en hızlı iş yapan belediyelerden birisi olduğumuzu söyleyebilirim" dedi. 

İmar İşleri Müdürlüğü'ne eksik dosya verilmesi yüzünden işlemlerin yapılamadığına dikkat çeken Aktaş, "Vatandaşlarımız şikayetlerini bize yansıtıyor. Bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Biz teknik arkadaşların da bazı hataları olabilir. Mevzuat çerçevesinde, şehrin geleceğini düşünerek bir şeyler yapmalıyız. Her konuda olduğu gibi bu konuların da konuşularak çözüleceğine inanıyorum. Mevzuat, imza atanlara çok ciddi bağlayıcı sorumluluklar yüklüyor. Mevzuata göre ayak üstü ve şahsi kararlar ile bina yapmak asla mümkün değil. Mevzuatı ben koymadım ama sonuna kadar uygulamak zorundayız. Herkes iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bizler için ticari boyuttan ziyade mevzuat önemlidir" diye konuştu. 

3194 sayılı İmar Kanunu ve buna bağlı Tip İmar Yönetmeliğinin 57. maddesinde yapı ruhsatı alma şartının belirlendiğine de işaret eden Aktaş, belediye bünyesinde yapı ruhsatı işlerinin cevaplandırılmasının İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün görevleri arasında olduğunu, evrakta eksik veya yanlışlık bulunmadığı takdirde, başvuru tarihinden itibaren en geç 20 gün içerisinde ruhsat verildiğini söyledi. Bazı proje müellifleri ve bazı yapı denetim şirketlerinin dosyadaki eksikleri tamamlamadan, dosyayı Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini hatırlatan Aktaş, "Böylece sorumluluk belediyemize yüklenmektedir Halbuki, dosyadaki eksikler tamamlanmadan yapı ruhsatı verilmesi kanuni açıdan mümkün değildir. Bu konuda herkesten gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz" dedi. 

Konuşmanın ardından toplantıya basına kapalı olarak devam edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 13:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?