7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İnegöl Belediyesi'nden eğitime destek

İnegöl Belediyesi tarafından ilçe merkezi ile belde ve köylerdeki ilköğretim okullarına Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hazırlık amaçlı 3 bin 600 öğrenci için yaprak test kitapçığı, 12 bin öğrenci için ise 24 bin sınav kitapçığı teslim edildi.

İshakpaşa İlköğretim Okulu'nun çok amaçlı salonunda düzenlenen toplantıya, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile okul müdürleri katıldı. Baştürk, "İnegöl'de eğitim konusunda büyük çalışmalar yapıldığını söyledi.

İnegöl'deki tüm İlköğretim okullarında okuyan öğrencilerimizin SBS'ye daha iyi hazırlanmaları ve motive olmaları için belediye ile beraber çalışmalar yapıyoruz. Tabii bu çalışmalar ders müfredatına uygun bir şekilde yapıldı. Sınav teknikleri için biraz daha geniş çalışmalar arzuladık. Okullarda hafta sonu kurslarına katılan 3 bin 600 ilköğretim öğrencisine yaprak test kitapçıkları dağıtılacak" dedi.

Baştürk, önümüzdeki günlerde ayrıca lise son sınıf öğrencilerin ÖSS'de başarılı olmaları için "Başarı ve Motivasyon" konulu seminer düzenleyeceklerini de anlattı.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında, "5 yıllık hizmet süremizde geriye dönüp baktığımda görüyorum ki; benim en çok bir araya geldiğim, en çok muhatap olduğum camiaların başında eğitim camiası gelmektedir. Bir belediye başkanı olarak bütün hizmetlerimiz bir yana, ben en çok eğitime verdiğimiz tam destek ve eğitim faaliyetlerine katkımız ile gurur duyuyorum. Tabii biz bunları yaparken, 'vatandaşımızın parasını yine vatandaşımız için değerlendirme' anlayışı ile yaptık" dedi.

Aktaş, öğrencilerin motivasyonunu artırmak için, 31 Aralık 2008 tarihinde gerçekleştirilecek olan SBS'ye hazırlık sınavında her okuldan birinci olan 160 civarında başarılı öğrenci için Çanakkale gezisi düzenleneceklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 17:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eray duman IP: 85.108.63.xxx Tarih : 30.12.2008 20:16:33

ya helal olsun size valla çok iyi şeyler yapıyosunuz şu sınav benim için çok iyi olacak ben vehbi koç ilk öğretim okulu 7/e sınıf öğrencisi eray size sonsuz teşekkürlerimi sunarım bu ilçe genelindeki sınavların devamıını istioyorum