8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İnegöl TARGAF Fuarı açıldı

İnegöl Ziraat Odası Başkanlığı ve MODEF Fuarcılık firmasının ortak organizasyonu ile düzenlenen 1. Tarım Gıda Hayvancılık ve Ambalaj Fuarı (TARGAF 2008) açıldı. 

Kültürpark içerisindeki Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda İnegöl'den ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 65 firma stant açtı. İnegöllü çiftçilerin ilgi göstermediği TARGAF'ın açılış törenine, AK Parti Bursa milletvekilleri Sedat Kızılcıklı ve Canan Candemir Kılıç, Kaymakam Durmuş Gençer, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl ile çok sayıda davetli katıldı. 

Ziraat Odası Başkanı Niyazi Özbil, İnegöl'de bir ilki gerçekleştirdiklerini, İnegöl'ün hep mobilya ve köfte şehri olarak gösterildiğini, köftede çiftçinin hammaddesi, mobilyanın kumaşında çiftçinin alın teri olduğunu kaydederek, "İnegöl'ün tarım şehri olduğunun da söylenmesini istiyoruz. İnegöl tarım şehri, Türkiye tarım ülkesidir" dedi. 

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ise, MODEF fuarları sayesinde İnegöl mobilyasının markalaşma ve mobilya merkezi olma yönünde büyük mesafe kaydettiğini söyledi. 

5 beldesi ve 91 köyü ile İnegöl'de başta ayçekirdeği olmak üzere temel hububat ürünleri, patates, elma, armut, kiraz, çilek ve fasulye gibi 46 çeşit tarımsal ürün yetiştiğine işaret eden Şen, "Geçen yıl 23 Ağustos'ta ilkini gerçekleştirdiğimiz ayçekirdeği şenliği ile kentimizin bir tarım markasını ortaya çıkardığımız gibi bu yıl da ilk adımını attığımız TARGAF fuarları ile bu kentin tüm tarım ürünlerini ulusal vitrine taşıyacağız. TARGAF 2008'in önümüzdeki yıllarda kapsamını genişleteceğiz ve ülkemizin tarım sektörünün önde gelen markalarını İnegöl'de bir araya getireceğiz" şeklinde konuştu. 

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'da konuşmasında, küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle bazı bölgelerin mağdur olduğunu belirterek, "Güneydoğu ve İç Anadolu kuraklıktan fazlasıyla etkilendi. Buraları gezip, raporları hükümete sunduk. Çiftçilerimizin meselelerine çözüm üretmeye çalışıyoruz. 36 il kuraklık kapsamına alındı. Bundan mutluluk duyuyoruz. Asıl maksadımız, çiftçimizin gelir seviyesini yukarı çekmektir" dedi. 

Milletvekili Canan Candemir Kılıç ise konuşmasında, İnegöl'ün her şeyin en iyisini, en mükemmelini yapmak konusunda kendisi ile yarış halinde olduğunu ifade etti.
Milletvekili Sedat Kızılcıklı da, "Türkiye'de bazı alanlarda gelişmeler oluyor ama bazı alanlarda da eksiklikler devam ediyor. Keşke bu problemleri çözmek kolay olsaydı da, 2000'li yıllarda çiftçilerimizin sorunlarını konuşmasaydık. İnşallah bu problemleri yok etmek için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

Konuşmaların ardından İnegöl Tarım Gıda Hayvancılık ve Ambalaj Fuarı (TARGAF) açıldı. TARGAF 2008'in 24 Ağustos 2008 Pazar günü akşamına kadar açık kalacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 21:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?